ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

PEPSICO Hellas: Τι σηματοδοτεί η στρατηγική συνεργασία με την ΕΨΑ Κύριο

10:04 - 07 Φεβ 2023 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
PEPSICO Hellas: Τι σηματοδοτεί η στρατηγική συνεργασία με την ΕΨΑ
Στρατηγική Συνεργασία με την ΕΨΑ ανακοινώνει η PepsiCo Hellas, μέσα από την οποία υλοποιεί, οπως αναφέρει ανακοίνωση, μία ακόμη δέσμευσή της, αυτήν του επαναπατρισμού της παραγωγής των αναψυκτικών ΗΒΗ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τη μεταφορά της παραγωγής των εμβληματικών αναψυκτικών της ΗΒΗ (αφορά τη συσκευασία κουτιών αλουμινίου) στην Ελλάδα, τα οποία και θα συσκευάζονται πλέον στις εγκαταστάσεις της ΕΨΑ στο Βόλο, από την Άνοιξη του 2023.

«Είναι  εξαιρετικά σημαντικό και αισιόδοξο μέσα στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα η οικονομική κρίση, η πανδημία, ο πόλεμος, η τεράστια ενεργειακή κρίση, να υλοποιούνται επενδυτικές κινήσεις που προωθούν την εγχώρια ανάπτυξη και την παραγωγική δυνατότητα της Ελλάδας και σηματοδοτούν τη μετάβαση σε μία πιο βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Είμαστε  ιδιαίτερα χαρούμενοι και για τη σημαντική συνεργασία με την ΕΨΑ αλλά και για την επαναφορά της παραγωγής των αναψυκτικών ΗΒΗ στη χώρα μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα και ουσιαστικά την παραγωγική και αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας» υπογράμμισε η Γενική Διευθύντρια της PepsiCo Hellas, Δέσποινα Τσαγγάρη.

 «Είμαστε πολύ περήφανοι που η PepsicoHellas εμπιστεύτηκε την ΕΨΑ για την παραγωγή των αναψυκτικών HBH, επιβεβαιώνοντας έτσι την αξιοπιστία και την ποιότητα των παραγωγικών μας εγκαταστάσεων, αναγνωρίζοντας τις επενδύσεις μας σε σύγχρονο εξοπλισμό. Η ΕΨΑ, μια ελληνική εταιρεία από το 1924, έρχεται πιο κοντά με την ΗΒΗ, ένα brand που πλησιάζει και αυτό τον ένα αιώνα ζωής. Τα υψηλά πρότυπα που βάζουμε στην παραγωγή είναι δεδομένα και είναι κάτι που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους με τις απαιτήσεις της Pepsico Hellas» σχολίασε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΨΑ, Μιχάλης Τσαούτος.

Ουσιαστικά και πάλι τα αναψυκτικά ΗΒΗ, αυτά σε κουτάκι, αποκτούν ελληνική «σημαία». Πλέον φεύγουν από τις γραμμές παραγωγής της Ρουμανίας και θα παράγονται στις εγκαταστάσεις της ΕΨΑ στην Αγριά του Βόλου. Η συμφωνία με βάση πληροφορίες είναι τριετής και ανά μήνα έχει στόχους παραγωγής. 

Ερώτημα, πάντως, είναι το πότε και εάν θα μεταφερθούν γραμμές παραγωγής στις εγκαταστάσεις της  εταιρείας Ν.U. Aqua στο Λουτράκι. 

Υπενθυμίζεται, ότι η εν λόγω εταιρεία εξαγόρασε το 2021 τις εγκαταστάσεις από την PepsiCo Hellas και έχει προχωρήσει, όπως έχει ανακοινωθεί,  σε επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ, οι οποίες σε πλήρη ανάπτυξη αναμένεται να φτάσουν τα 55 εκατ. ευρώ. 

Σημειώνεται ότι το 1989 η «Ηβη Παναγόπουλος», όπως ονομαζόταν τότε η ιστορική εταιρεία πωλήθηκε στον αμερικανικό πολυεθνικό κολοσσό και πήρε το όνομα  «Ρepsico-Ηβη». Το 2012 ήταν η τελευταία χρονιά που λειτούργησε το εργοστάσιο. Να σημειωθεί ότι το 2016 η πολυεθνική έκλεισε και το εργοστάσιο παραγωγής αναψυκτικών στα Οινόφυτα.  Τώρα επιστρέφει αφού έχει δυναμικά προσπαθήσει να μπει και στην on trade αγορά (εστίαση, ξενοδοχεία κτλ). Μένει να φανεί προς τα πού θα κινηθεί πλέον, τόσο από άποψη τιμών, καθώς το σήμα ΗΒΗ είχε μπει με πολύ δυναμική τιμολόγηση στην αγορά κερδίζοντας μερίδια, αλλά και στο φόντο των συνολικών εξελίξεων στην αγορά, (κόστος πρώτες ύλες, σύστημα εγγυοδοσίας στην ανακύκλωση). Για την ΕΨΑ πάντως με την εκσυγχρονισμένη γραμμή παραγωγής είναι μια πρώτη τάξεως δουλειά μεταποίησης που θα ενισχύσει τις επιδόσεις της.

Γιώργος Αλεξάκης 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.