• ΓΔ: 00
  • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
  • FTSE ΧΑ MID CAP0
  • Τζίρος0
  • €/$ 0 €/£ 0
    BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
  • Nasdaq00%
  • S&P 50000%
  • CAC 4000%
  • DAX00%
  • FTSE 10000%
  • Nikkei 22500%
Τρόφιμα & Ποτά

ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ

Σε μια σημαντική τηλεδιάσκεψη διάρκειας 3,5 ωρών συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων & Συναφών Αττικής (Ε.Ε.Ε.Σ.Α), Ιωάννης Δαβερώνης και ο Γ. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), Γιώργος Κουράσης, που διεξήχθη στις 8 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α).

Με ανακοίνωσή της η Wolt ενημερώνει τους καταναλωτές ότι από εχθές στις 10.15 το βράδυ, «τράβηξε χειρόφρενο» σε παραγγελίες και παραδόσεις στην Αθήνα, για την προστασία των συνεργατών διανομέων της από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή τους στο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ που υλοποιεί η ΚΕΟΣΟΕ, παρέχεται από χθες (15/2) σε όλους του εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Το ΖΑΓΟΡΙ Go Green, το πρώτο ελληνικό εμφιαλωμένο νερό σε φιάλες από r-PET (ανακυκλωμένο πλαστικό), είναι ο μεγάλος χορηγός της σειράς live streaming συναυλιών, με γνωστούς ερμηνευτές, που διοργανώνει και παρουσιάζει η μουσική σκηνή «Σταυρός του Νότου».

Η Coca-Cola στην Ευρώπη θα δοκιμάσει το πρώτο της πρωτότυπο μπουκάλι από χαρτί.

Η μικρή διάρκεια της λειτουργίας του κλάδου HORECA κτύπησε τις πωλήσεις της Coca-Cola HBC (CCHBC) στην Ελλάδα την περασμένη χρονιά.

Η AΜΒΥΞ ανακοινώνει την επιπλέον διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της Moët - Hennessy στην Ελλάδα.

Με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και τη δημιουργία οδηγών για τις σωστές πρακτικές σε κάθε τομέα λειτουργίας του κλάδου, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) συνεργάστηκε με την Πανεπιστημιακή και Επιστημονική κοινότητα για την εκπόνηση μίας πρωτοποριακής μελέτης για τις ιχθυοτροφές με τίτλο «Σύγχρονες Ιχθυοτροφές Θαλασσινών Ψαριών για τη Διασφάλιση Υψηλής Διατροφικής Αξίας και Ευζωίας».

Δραματική έκκληση απευθύνουν οι αγελαδοτρόφοι της χώρας για την ανάγκη αναθεώρησης του Κώδικά Τροφίμων και Ποτών με στόχο την αποσαφήνιση τον καταναλωτή για το ποιο προϊόν προέρχεται από ελληνικό γάλα και ποιο όχι.

Αύριο, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, και ώρα 10:00-12:00 η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής προχωρά σε μια συμβολική διαμαρτυρία, παραδίδοντας τα «κλειδιά» της εστίασης σε περιοχές της Αττικής.

Με επιτυχία και υψηλή συμμετοχή διεξήχθη στις 26/01/2021 το Διαδικτυακό Σεμινάριο “Sustainability Webinar” με θέμα τη βιωσιμότητα. 

Πολύ περιορισμένες είναι οι ποσότητες τυποποιημένου ελαιόλαδου που εξάγονται από τη χώρα. Είναι ενδεικτικό ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιόλαδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) δημοσίευσε τα στοιχεία της περιόδου 2002-2019, όταν και καταγράφεται μια αύξηση εξαγωγών κατά 355% σε χώρες εντός της Ε.Ε. και κατά 272% σε τρίτες χώρες. Μολονότι τα ποσοστά είναι εντυπωσιακά οι πραγματικές ποσότητες που αντικατοπτρίζουν το 2019 αφορούν συνολικά σε 46,6 χιλιάδες τόνους εξαγωγών τυποποιημένου επώνυμου ελαιόλαδου (26,8 χιλ. τόνους εντός Ε.Ε. και 19,8 χιλ. τόνους σε τρίτες χώρες).

Η πανδημία του κορονοϊού χωρίς καμία αμφιβολία έχει προκαλέσει οξύ πρόβλημα στις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα σε αυτές του κλάδου της εστίασης, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020 σημειώθηκε μείωση του κύκλου εργασιών στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών εστίασης της τάξης του 1,67 δισ. ευρώ, σε σχέση με το 2019. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών το εννεάμηνο του 2019 ανήλθε σε 4.731.313.228€, ενώ το εννεάμηνο του 2020 σε 3.057.436.151€.

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman