ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαίνει στον Μυτιληναίο η Fairfax

10:43 - 18 Οκτ 2013 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Μπαίνει στον Μυτιληναίο η Fairfax
(upd) Δείγμα εμπιστοσύνης στον όμιλο Μυτιληναίου και στην ελληνική αγορά από την Fairfax, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε στην αγορά του 4,25% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου, λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το πακέτο αφορά 4.972.383 μετοχές οι οποίες μεταβιβάστηκαν στην τιμή των 5,13 ευρώ έκαστη. Η συνολική αξία της συναλλαγής διαμορφώθηκε σε 25.508.325 ευρώ.

 

Η Fairfax Financial Holdings Limited είναι µία εταιρεία συμμετοχών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η οποία, µέσω των θυγατρικών της, ασχολείται µε την ασφάλιση και αντασφάλιση περιουσιακών στοιχείων και ατυχημάτων και τη διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων. Σήμερα διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 32 δισ. δολαρίων.

 

Η Μυτιληναίος είναι από τους κορυφαίους βιομηχανικούς ομίλους της χώρας, με δραστηριότητα στους τομείς έργων EPC, μεταλλουργίας-μεταλλείων και ενέργειας.

 

Μετά τη γνωστοποίηση του deal, η μετοχή του ομίλου σημειώνει κέρδη 4% στο Χρηματιστήριο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την αρχή μιάς πολλά υποσχόμενης συνεργασίας, τονίζοντας μάλιστα ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν κι άλλες ανακοινώσεις. Η πλευρά της Fairfax, λέγεται ότι έχει σχέδια για διεκδίκηση υπό αποκρατικοποίηση εταιρειών στην Ελλάδα, αλλά και για νέες μεγάλες δουλειές του ομίλου Μυτιληναίου στο εξωτερικό. 

 

O ινδικής καταγωγής επικεφαλής του Fairfax κ. Prem Watsa πρόσφατα πραγματοποίησε δημόσια πρόταση για την Blackberry.

Μ' αυτή την κίνηση η Μυτιληναίος ενισχύεται σημαντικά κεφαλαιακά (πραγματοποιώντας και κέρδη αφού οι αγορές ιδίων μετοχών είχαν γίνει και σε χαμηλότερες τιμές), ενώ ταυτόχρονα αποκτά έναν ισχυρό σύμμαχο.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:51 - 18 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.