ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβολή μίας εβδομάδας στη γ.σ. της Λαϊκής

17:41 - 24 Οκτ 2006 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Αναβολή της γενικής συνέλευσης των μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας κατά μία εβδομάδα, στις 31 Οκτωβρίου, ζήτησε ο επικεφαλής της Marfin κ. Α. Βγενόπουλος. Η γενική συνέλευση εμφάνισε απαρτία 52% με πλήθος μετόχων να συμμετέχουν, αφού προηγήθηκαν οι εκατέρωθεν κατηγορίες μεταξύ Λαζαρίδη και Βγενόπουλου, οι αντιδράσεις μικρομετόχων, αλλά και η παρέμβαση της Κεντρικής τράπεζας της Κύπρου.

Σύμφωνα με πηγές στη γενική συνέλευση οι μέτοχοι που παραβρίσκονται ανέρχονται περίπου στους 1.200 περίπου, υπάρχει ένταση και κινητικότητα.

Ο κ. Βγενόπουλός της Marfin στηρίζεται περίπου από το 40 με 45% των μεγαλομετόχων της Λαϊκής και με βάση τις ισορροπίες αποφάσεις θα μπορούσαν να ληφθούν. Ωστόσο, ο κ. Βγενόπουλος ζήτησε αναβολή, ώστε να ικανοποιηθεί η πλευρά των μικρομετόχων που ζητούν πληρέστερη ενημέρωση.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin κ. Βγενόπουλός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Λόγω του οργανωμένου σχεδίου δημιουργίας εντυπώσεων που έχουμε ήδη καταγγείλει αποφασίσαμε με τον κ. Λανίτη ως μέτοχο και με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκή να αποστερήσουμε μια μικρή μειοψηφία μετόχων από το επιχείρημα της δήθεν μη ενημέρωσής τους. Στην σημερινή Γενική Συνέλευση παρέστη το 52,36% των μετόχων της εταιρείας εκ των οποίων το 48,92% δια πληρεξουσίων. Επαναλαμβάνω την εκτίμησή μου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων της τάσσεται υπέρ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που προτείνει το Δ.Σ. και υπέρ της δημιουργίας της Μarfin Popular Bank".

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.