ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψήφο εμπιστοσύνης θα λάβει ο Βγενόπουλος από τη γ.σ. της Λαϊκής

10:23 - 30 Οκτ 2006 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Με συντριπτική πλειοψηφία η επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Λαϊκής αύριο θα ψηφίσει υπέρ του σχεδίου της τριπλής συγχώνευσης με την Marfin και Εγνατία τράπεζα.

Η γενική συνέλευση θα μετατραπεί από απλή επικύρωση των σχεδίων συγχώνευσης, σε ψήφο εμπιστοσύνης στους χειρισμούς των διοικήσεων των τριών εμπλεκομένων τραπεζών και ειδικά του κ. Βγενόπουλου.

Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας αλλά και των δημοσίων προτάσεων που θα ακολουθήσουν ο επικεφαλής της Marfin κ. Βγενόπουλος προετοιμάζεται ώστε στις αρχές Δεκεμβρίου να παρουσιάσει σε θεσμικούς επενδυτές τους νέους στρατηγικούς στόχους της Marfin Popular Βank που θα καταστρώσει σε συνεργασία με το βασικό μέτοχο, το Dubai Ιnvestment.

Μετά την ένταση των τελευταίων ημερών και τις καταγγελίες του κ. Κ. Λαζαρίδη, πρώην προέδρου της Λαϊκής, περί δωροδοκίας κ.α. φαίνεται ότι η κατάσταση περνάει εκ νέου στον έλεγχο της πλευράς Βγενόπουλου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μεγαλομετόχων της Λαικής (Marfin 13,5%, fund Tosca 8%, Οικογένεια Λανίτη, Ταμεία) σε ποσοστό πάνω από το 50% ενώ και η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων μετόχων στηρίζει το deal.

Βέβαια θα πρέπει να τονιστεί ότι υπήρξαν αντιδράσεις από πολιτικούς και την Κεντρική τράπεζα που κάμφθηκαν στην πορεία αφού έδρα της νέας τράπεζας θα είναι η Κύπρος. Ενεπλάκησαν ανταγωνίστριες τράπεζες με προεξάρχουσα την τράπεζα Κύπρου, ωστόσο φαίνεται ότι όλα αυτά τα εμπόδια έχουν ξεπεραστεί και η διοίκηση Βγενόπουλου θα επιχειρήσει μετά τις εγκρίσεις που θα λάβει να επιταχύνει τη διαδικασία.

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.