Με σκοπό την αναβάθμιση του ποιοτικού ελέγχου της παραγωγής των γαλακτοκομικών προϊόντων και την επίτευξη του ύψιστου επιπέδου ασφάλειας για τον καταναλωτή, η ΔΕΛΤΑ πραγματοποίησε μια σημαντική επένδυση για τη δημιουργία του πρώτου, σε παγκόσμιο επίπεδο, Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας Γαλακτοβιομηχανίας, το οποίο λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στον Αγ. Στέφανο Αττικής. Στόχος είναι 100% η ασφάλεια στα γαλακτομικά προϊόντα.
Ακόμη, η ΔΕΛΤΑ, συμμετείχε ενεργά στο τριετές πρόγραμμα τόσο με την αξιοποίηση των καινοτομικών εγκαταστάσεων του εργαστηρίου της, όσο όμως και με την πλήρη ενασχόληση της επιστημονικής της ομάδας σε όλα τα στάδια της έρευνας.
Τα πορίσματα της τριετούς έρευνας θα συμβάλλουν ώστε να αναπτύξει η βιομηχανία και να αξιολογήσει εργαλεία πρόβλεψης (μαθηματικά μοντέλα) για την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της μικροβιολογικής ποιότητας και ασφάλειας των γαλακτομικών προϊόντων κατά την παραγωγή, συντήρηση και διανομή και εφαρμογή τους για τη λήψη αποφάσεων.
Παράλληλα, οδηγούν στη δημιουργία ενός πλέγματος αναλύσεων κλασικών, αλλά και καινοτόμων μεθοδολογιών, τεχνολογίας DNA, με αποτέλεσμα την ταχύτερη, αλλά με μέγιστη ασφάλεια αποδέσμευση παρτίδων προς όφελος του καταναλωτή.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr