ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Oracle αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας

10:33 - 19 Ιαν 2016 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Η Oracle αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας
Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στο παραγωγικό της δυναμικό δίνει η εταιρία λογισμικού Oracle, η οποία αναπτύσσει νέο κέντρο λογισμικού στη χώρα.

Το Oracle’s Cloud Development Hub, θα αποτελέσει σημείο ανάπτυξης εφαρμογών και εργαλεων λογισμικού, υποστήριξης των εφαρμογών και των δραστηριοτήτων της Oracle, που λειτουργούν με βάση την τεχνολογία του υπολογιστικού νέφους (cloud). Σύμφωνα με τα στελέχη της Oracle, είναι το δεύτερο σε μέγεθος hub της αμερικανικής εταιρείας διεθνώς μεταξύ πέντε που ήδη λειτουργούν σήμερα. Τα άλλα τέσσερα βρίσκονται σε ΗΠΑ, Βρετανία, Ολλανδία και Ινδίες.


Το καλό και ανταγωνιστικό ανθρώπινο δυναμικό και η ισχυρή τεχνογνωσία και παρουσία στην περιοχή της ελληνικής θυγατρικής Oracle Hellas αποτέλεσαν τους βασικούς παράγοντες, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Oracle Αλφόνσο ντι Ιάνι, που έσπρωξαν την εταιρία να αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στη χώρα. Ο ίδιος σημείωσε ότι πάνω από το 50% του προσωπικού της θυγατρικής εταιρείας ασχολείται με διεθνείς (εκτός Ελλάδος) δραστηριότητες.

 

«Η εταιρεία προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση με όρους αγοράς και όχι για την ευχαρίστηση κάποιου», είπε ο επικεφαλής της Oracle Hellas Αντώνης Μονοκρούσος. Βεβαίως, όπως σημείωσε, μέτρησε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα της Ε.Ε. και είναι μια σταθερή χώρα.


Η ανάπτυξη του νέου αυτού κέντρου αναμένεται να οδηγήσει και σε μια άυξηση των ειδικευμένων θέσεων εργασίας στην Oracle.


Γ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:45 - 19 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.