ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Marfin: Θα καταθέσει δημόσιες προτάσεις προς Πειραιώς, Κύπρου

09:21 - 12 Ιαν 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Δεδομένη θεωρεί την κατάθεση των δημοσίων προτάσεων προς Πειραιώς και Κύπρου ο όμιλος Marfin, όπως ανακοινώνει προς το ΧΑ. Η πλευρά της Marfin εμφανίζεται έντονα ενοχλημένη από τη στάση της Πειραιώς και κάνει λόγο για χρήση εμπιστευτικής πληροφόρησης.

Η ανακοίνωση της Marfin αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι κάνοντας χρήση εμπιστευτικής πληροφόρησης που έγινε για λόγους ευγένειας και δεοντολογίας προς τον κ. Μ. Σάλλα, η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε άμεσα χθες το βράδυ σε ανακοίνωση περί δήθεν δημόσιας πρότασης για την εξαγορά της εταιρείας μας χωρίς την απαιτούμενη προγενέστερη ενημέρωση ή έγκριση οποιωνδήποτε Αρχών.

Η εμπιστευτική πληροφόρηση ήταν ότι, αφού είχαμε ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, σήμερα επρόκειτο να καταθέσουμε δημόσιες προτάσεις για την εξαγορά της Τράπεζας Πειραιώς και της Τράπεζας Κύπρου με στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης τράπεζας στον Ελληνοκυπριακό χώρο και μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι προτάσεις μας θα κατατεθούν όπως έχει προγραμματισθεί και οι μέτοχοι των εμπλεκόμενων τραπεζών θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν προσεκτικά αν η τυχόν αποδοχή τους θα προσθέσει αξία στην επένδυσή τους.

Η προσπάθεια της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να εμποδίσει ή να καθοδηγήσει την κρίση των μετόχων και της αγοράς δεν μπορεί να είναι επιτυχής".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.