ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ισορροπίες των μετόχων σε Marfin και Πειραιώς

11:07 - 12 Ιαν 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Πέραν του νομικού ζητήματος, αν δηλαδή η Marfin ή η Πειραιώς έχει ακολουθήσει πιστά τη νομική διαδικασία για την υποβολή δημοσίων προτάσεων, το μεγάλο ζητούμενο είναι η στάση που θα κρατήσουν οι μέτοχοι των δύο τραπεζών.

Οι μέτοχοι της Marfin σύσσωμα θα στηρίξουν το σχεδιασμό Βγενόπουλου καθώς το Dubai, με 16,93%, ο Λανίτης με 4,01% αλλά και το Ταμείο Πρόνοιας με 2,47% αλλά και οι ξένοι θεσμικοί και εγχώριοι στηρίζουν τα σχέδια Βγενόπουλου.

Στην άλλη πλευρά, δηλαδή την Πειραιώς,  στο δ.σ. που συμμετέχουν ο Μιχάλης Σάλλας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ο  Μιχάλης Κολακίδης αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, ο Θεόδωρος Πανταλάκης αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, ο  Γεώργιος Προβόπουλος αντιπρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος και
ο Σταύρος Λεκκάκος εκτελεστικό μέλος.  Τα μη εκτελεστικά μέλη είναι ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και οι Ιωάννης Βαρδινογιάννης,  Λάμπρος Κοτσίρης καθηγητής πανεπιστημίου και πρόεδρος νομικού συμβουλίου, και  Βασίλειος Φουρλής επιχειρηματίας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Φουρλής Συμμετοχών.

Ουσιαστικά το Δ.Σ. στηρίζει τις αποφάσεις Σάλλα όπως και οι έλληνες μεγαλομέτοχοι   Βαρδινογιάννης, Μπήτρος

Το έρωτημα όμως είναι πόσο πιστοί μπορούν να παραμείνουν οι ξένοι θεσμικοί που κατέχουν το περί το 35% της τράπεζας. εάν δεχθούν μία δελεαστική πρόταση.

Όπως συμβάινει σε ανάλογες περιπτώσεις,  κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η πλευρά της Marfin να έχει λάβει τις απαραίτητες πρόνοιες, δηλαδή να έχει έρθει ήδη σε επαφή με μετόχους κυρίως ξένους της Πειραιώς ώστε να διασφαλίσει την επιτυχία της δημόσιας πρότασης της.

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.