ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα επενδυτικά σχέδια της LG στην Ελλάδα

21:00 - 21 Σεπ 2016 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Τα επενδυτικά σχέδια της LG στην Ελλάδα
Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης συναντήθηκε σήμερα, κατόπιν αιτήματός τους, με τους κ.κ. Young Gip Ahn, Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα και Young Shub Kim, Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο της LG CNS. Η LG συμμετέχει κατά 50% στον ανάδοχο που υλοποιεί το έργο ΣΔΙΤ του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου του ΟΑΣΑ, προϋπολογισμού 58.800.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ελληνικό Δημόσιο κατά 49% με πόρους του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Young  Shub Kim  τόνισε την σημασία του έργου για την εταιρεία του και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την απρόσκοπτη και αγαστή συνεργασία του Υπουργείου με όλους τους εμπλεκόμενους, με αποτέλεσμα την έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωση του έργου. Επίσης, διατύπωσε το ζωηρό ενδιαφέρον του Ομίλου LG και για άλλα επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα.

 

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει πολύ σύντομα και δήλωσε ότι προσβλέπει στην ανάληψη κοινών διμερών πρωτοβουλιών, με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Δημοκρατία της Κορέας στην Ελλάδα και την τόνωση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών. Τέλος, εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία αξιοποίησης του σχεδίου Γιούνκερ στην Ελλάδα.

 

Ο Υπουργός επιβεβαίωσε το έντονο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και πρόσθεσε ότι προσβλέπει γενικότερα στην ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων στους τομείς του εμπορίου και του τουρισμού, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη μνεία στα μεγάλα περιθώρια υλοποίησης επενδύσεων από ελληνικές εταιρείες στη Δημοκρατία της Κορέας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.