ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμίρης του Κατάρ: Είναι ανέκδοτο οι επενδύσεις στην Ελλάδα

16:45 - 06 Νοε 2016 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Εκτός εαυτού εμφανίζεται ο Αλ Θάνι μετά το μπλόκο στα επιχειρηματικά σχέδια στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, στην Κέρκυρα και την Οξιά.

Ο εμίρης του Κατάρ δηλώνει έτοιμος να μεταφέρει επενδύσεις πολλών δισ. ευρώ από την Ελλάδα σε άλλες χώρες και απειλεί ανοικτά ότι δεν θα επιτρέπει σε ελληνικές εταιρείες να αναλαμβάνουν έργα στη χώρα του. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, ο εμίρης του Κατάρ εμφανίζεται εξοργισμένος με τα συνεχή προβλήματα που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα. 

 

Μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του, μετά από την παρέμβαση του Δημοσίου στην υπόθεση του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο και την αναβολή της δίκης, έκανε λόγο για "εχθρική στάση της Ελλάδας απέναντι στο Κατάρ". 

 

Υπενθυμίζεται πως, μέσω του ΥΠ.ΟΙΚ, το ελληνικό δημόσιο έκανε πρόσθετη παρέμβαση στην αγωγή της Μητρόπολης Ζακύνθου και της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, για την ακύρωση του συμβολαίου αγοράς 15.000 στρεμμάτων στο Ναυάγιο, αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Καταριανούς.Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξέφρασε την απορία "πώς μία τόσο φτωχή χώρα, αντί να στηρίζει τις επενδύσεις κάνει ό,τι μπορεί για να τις διώξει", καταλήγοντας στην ίδια συνομιλία ότι "είναι ανέκδοτο οι επενδύσεις στην Ελλάδα".Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, το Κατάρ προτίθεται να στείλει ηχηρό "μήνυμα" στην Αθήνα, με "μπλόκο" των ελληνικών εταιρειών, προκειμένου να μην αναλάβουν ξανά στο μέλλον έργα στο Κατάρ, όπου δραστηριοποιούνται σήμερα πάνω από 180 ελληνικές εταιρείες, με χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενους. "Αν οι άδειες παραμονής των Ελλήνων εργαζομένων δεν ανανεωθούν, θα αναγκαστούν να γυρίσουν στην Ελλάδα", δήλωσε συνεργάτης του εμίρη μιλώντας στην εφημερίδα.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.