ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνικό: Το ΚΑΣ κάνει καθυστέρηση- Η επένδυση μπορεί να περιμένει…

09:59 - 06 Σεπ 2017 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ελληνικό: Το ΚΑΣ κάνει καθυστέρηση- Η επένδυση μπορεί να περιμένει…
Την ώρα που ο πρωθυπουργός επιχειρεί να τονίσει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις επενδύσεις το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) συζητά και προβληματίζεται με πολυτέλεια χρόνου για το αν θα κηρύξει ή όχι το Ελληνικό έκταση αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Το μέλλον της επένδυσης βρίσκεται και πάλι στον αέρα με άδηλη για την ώρα κατάληξη, αφού τα μέλη του ΚΑΣ, έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκησε ένα οκτάωρο, δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις και έκριναν σκόπιμο να διακόψουν τη συνεδρίαση λόγω του προχωρημένου της ώρας…

Στην ημερήσια διάταξη, εγγράφηκε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και αυτό, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της «Ελληνικό Α.Ε» και του υπ. Πολιτισμού, που καθορίζει τον τρόπο εμπλοκής της αρχαιολογικής υπηρεσίας στο έργο.

Επιβεβαιώνοντας τους φόβους όσων υποστηρίζουν ότι οι μακρόσυρτοι ρυθμοί της αρχαιολογικής υπηρεσίας και η αμετακίνητη γραφειοκρατία θα αποτελέσουν τελικά ανασταλτικούς παράγοντες που θα οδηγήσουν ακόμα και σε ματαίωση του έργου, το ΚΑΣ, έκρινε χθες ότι θα πρέπει να συμπληρωθεί ο φάκελος της εισήγησης με ορισμένα πρόσθετα στοιχεία.

Κατέληξε δε στο συμπέρασμα, ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου, η οποία δεν προσδιορίστηκε χρονικά…

Γ.Χ.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:20 - 06 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.