ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνικό: Νέα εμπλοκή φέρνει το ύψος των κτηρίων

11:23 - 19 Οκτ 2017 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ελληνικό: Νέα εμπλοκή φέρνει το ύψος των κτηρίων
Νέα εμπλοκή στην επένδυση του Ελληνικού φαίνεται πως προκαλεί το αίτημα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για μείωση του ύψους των κτιρίων, και ειδικά των έξι ουρανοξυστών, που θα κατασκευαστούν στην έκταση του παλαιού αεροδρομίου.

Το ΚΑΣ έκρινε πως τα κτήρια πρέπει να έχουν χαμηλότερο ύψος για λόγους  προστασίας των αρχαιοτήτων και του ιστορικού τοπίου της Αττικής. Με άλλα λόγια οι αρχαιολόγοι ζητούν τα κτήρια να έχουν ύψος μικρότερο των 140 μέτρων, δηλαδή να μην ξεπερνούν την Ακρόπολη.

Ωστόσο, ο επενδυτής σχεδιάζει την κατασκευή κτηρίων ύψους 200 μέτρων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, αυτός ο όρος του ΚΑΣ έχει φέρει νέα εμπλοκή στην υπόθεση, με τον επενδυτή να θεωρεί ότι ανατρέπεται ολόκληρο το master plan που έχει εκπονηθεί για το Ελληνικό.

Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα οι υπουργικές αποφάσεις που πρόκειται να εκδοθούν με βάση τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να βρίσκονται στο γραφείο της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, καθώς αναζητείται μια συμβιβαστική λύση μέσω της διατύπωσης, που δεν θα αφήνει ακάλυπτο το ΚΑΣ, αλλά θα ικανοποιεί και τον επενδυτή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.