ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων-ΤΑΝΕΟ για επενδυτικό fund €400 εκατ.

09:09 - 29 Μαρ 2018 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Συμφωνία Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων-ΤΑΝΕΟ για επενδυτικό fund €400 εκατ.
Μνημόνιο Συνεργασίας, που αφορά στη δημιουργία fund συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ υπεγράφη μεταξύ του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ), του υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας, και του κρατικού επενδυτικού fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mubadala Investment Co.

Το εν λόγω Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) υπέγραψαν, από ελληνικής πλευράς, ο Αντώνης Γεωργακάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΝΕΟ, παρουσία του Γιώργου Τσίπρα, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού.

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να συμβάλει στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρήσεων και εντάσσεται σε ένα πλαίσιο σύγχρονων χρηματοδοτικών μέσων και εργαλείων, όπως τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ ή την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δραγασάκης τόνισε ότι η «δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας για επενδύσεις από κοινού αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική συνεργασία για τις δύο πλευρές. Η Ελλάδα και τα ΗΑΕ έχουν ισχυρούς διπλωματικούς δεσμούς εδώ και δεκαετίες, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μια αύξηση στο διμερές εμπόριο και στις επενδύσεις μεταξύ των χωρών μας. Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας αποτελεί το πρώτο βήμα προς μια διευρυμένη συνεργασία μεταξύ της Μubadala και του ΤΑΝΕΟ, καθώς και της δημιουργίας μιας επενδυτικής πλατφόρμας που θα διευκολύνει την ανάπτυξη των εύρωστων επιχειρήσεων σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας».

Σημειώνεται ότι η Mubadala δραστηριοποιείται σε 13 τομείς και σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:18 - 29 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.