ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδόθηκαν τα Προεδρικά Διατάγματα για τις Μαρίνες Αλίμου και Χίου- Ικανοποίηση ΤΑΙΠΕΔ Κύριο

17:35 - 22 Αυγ 2018 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Εκδόθηκαν τα Προεδρικά Διατάγματα για τις Μαρίνες Αλίμου και Χίου- Ικανοποίηση ΤΑΙΠΕΔ
Την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων (Π.Δ.) έγκρισης χωροθέτησης των μαρινών Αλίμου και Χίου χαιρετίζει το ΤΑΙΠΕΔ, σημειώνοντας πως η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την χωροθέτηση, αδειοδότηση και ανάπτυξη μαρινών στην Ελλάδα.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, με επισπεύδον το Υπουργείο Τουρισμού, για την έκδοση των Π.Δ. για τις μαρίνες Αλίμου και Χίου, αποτελεί έμπρακτη εφαρμογή του νέου νομικού πλαισίου έγκρισης χωροθέτησης μαρινών, 5 χρόνια μετά από την τροποποίηση του Ν.2160/93 περί τουριστικών λιμένων , και θα αποτελέσει υπόδειγμα για τη χωροθέτηση με Π.Δ. μιας σειράς μαρινών, η αδειοδότηση των οποίων είναι υπό εξέλιξη.

Τα δύο Π.Δ. έγκρισης χωροθέτησης των μαρινών Αλίμου και Χίου είναι τα πρώτα που εκδίδονται, σηματοδοτώντας έτσι την ολοκληρωμένη (τεχνικά και νομικά) διαδικασία χωροθέτησης μαρινών στην Ελλάδα και ειδικότερα για δύο μαρίνες, οι διαγωνισμοί αξιοποίησης των οποίων είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιτυχής εφαρμογή για πρώτη φορά της νέας διαδικασίας χωροθέτησης εκτιμάται ότι θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τομέα του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.