ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι σημαντικότερες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια Κύριο

19:12 - 04 Μαρ 2019 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Οι σημαντικότερες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Αμερικανών επενδυτών τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν ο τουριστικός, ο επιχειρηματικός, ο τεχνολογικός και ο κλάδος της υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, μερικές απο τις πιο εμβληματικές αμερικανικές επενδύσεις στον τουρισμό είναι οι εξής: Ο αμερικανικός ξενοδοχειακός όμιλος Wyndham Hotel Group ανέλαβε την διαχείριση του ξενοδοχείου Poseidon Resort στο Λουτράκι, του Marenostrum Hotel Club Thalasso στη Βραυρώνα και το Aquamarina στο Μάτι. Επιπλέον, η αμερικανική εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα Hines αγόρασε το Athens Lydra της Συγγρού και το οποίο λειτουργεί ως Grand Hyatt. Τέλος, το αμερικανικό fund ΝCH Capital εξαγόρασε απο το ΤΑΙΠΕΔ το σύνολο της εταιρείας «Eπενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας ΑΕ», η οποία έχει δικαίωμα αξιοποίησης τουριστικού ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας.

 

Στον τομέα της ενέργειας, η General Electric υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την ΔΕΗ μέσω της GE Power Services Business για την παροχή υπηρεσιών σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Επίσης, στο μετοχικό κεφάλαιο της Energean Oil & Gas συμμετέχει η Third Point.

 

Όσον αφορά επενδύσεις στο επιχειρείν: η Αvis Budget Group κατέχει ποσοστό 60% στην Avis Hellas. Επιπρόσθετα, funds που διαχειρίζεται η Morgan Stanley συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Κορρές. O επενδυτικός όμιλος Varde Partners με έδρα τη Μινεσότα των ΗΠΑ αποτελεί το βασικό μέτοχο της Trastor AEEAΠ και κατέχει το 31,7% της Lamda Development που έχει στην ιδιοκτησία της τα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos. Ακόμη, η Deloitte επένδυσε στο τεχνολογικό πάρκο Θεσσαλονίκης με τη δημιουργία Alexander Competence Center.


Ο χώρος της υγείας προσέλκυσε, όμως, και το ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών. Ενδεικτικά, η εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων CvC Capital Partners εξαγόρασε τα νοσοκομεία Metropolitan, Iασώ General και τον όμιλο Υγεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:16 - 04 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.