ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδια για επενδύσεις μισού δισεκατομμυρίου από εταιρίες φαρμακευτικής κάνναβης

09:46 - 09 Απρ 2019 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Σχέδια για επενδύσεις μισού δισεκατομμυρίου από εταιρίες φαρμακευτικής κάνναβης
Ενδιαφέρον από σχεδόν 50 σχήματα καταγράφεται για άδεια εγκατάστασης μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Μάλιστα τα σχήματα προέρχονται από προηγμένες χώρες όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ήδη στη γενική γραμματεία Βιομηχανίας έχουν κατατεθεί οι σχετικοί φάκελοι που μάλιστα αντιπροσωπεύουν επενδύσεις που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Έχουν, δε, δοθεί 5 άδειες εγκατάστασης σε επιχειρήσεις. Στις 26/03/2019 αδειοδοτήθηκε η ΠΕΝΤΕ ΑΕ με ΦΕΚ, ενώ  χτες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (αριθμός φύλλου 1162) δημοσιοποιήθηκε και η χορήγηση πενταετούς άδειας εγκατάστασης στην εταιρεία «PHARMA ESSENZA CANNABIS ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΑΕ».

Το επενδυτικό πρόγραμμα της εν λόγω εταιρίας αφορά επένδυση σε ενιαία έκταση 85,3 στρεμμάτων στη θέση Δροσελή του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, με εκτιμώμενο ύψος επένδυσης 8 εκατ. ευρώ και τον αριθμό των εργαζομένων να ανέρχεται στους 60.

Οι πρώτες δύο εταιρείες που έλαβαν άδεια είναι η BIOMECANN AE, που εδρεύει στη Λάρισα, με εκτιμώμενη επένδυση 9,5 εκατ. ευρώ και η BIOPROCANN AE, που εδρεύει στην Κόρινθο, με εκτιμώμενη επένδυση 12,5 εκατ. ευρώ. Ο εκτιμώμενος αριθμός εργαζομένων στις δυο μονάδες ανέρχεται σε 51 στην πρώτη και 66 στη δεύτερη. Ακολούθησε η έγκριση της άδειας εγκατάστασης Μονάδας για την ΤΙΚΟΥΝ ΟΛΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ στη Βιομηχανική Ζώνη στα Εξαμίλια του Δήμου Κορινθίας, με επένδυση 9 εκατ. ευρώ και 38 εργαζόμενους.

Οι άδειες έχουν πενταετή διάρκεια, ενώ η επικαιροποίηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα γίνεται σε ετήσια βάση.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται, όπως τον προσδιορίζουν οι εταιρείες, ανέρχεται σε 2.862.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.