ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ρωσία καλεί την Ελλάδα για επενδύσεις

17:41 - 19 Απρ 2019 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Η Ρωσία καλεί την Ελλάδα για επενδύσεις
Πρόσκληση προς τους Έλληνες επιχειρηματίες για περισσότερες επενδύσεις στη ρωσική οικονομία απηύθυνε ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, Γιεβγκένι Ντίτριχ, σε συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ο κατασκευαστικός τομέας, αλλά και ο σιδηρόδρομος. «Προσκαλούμε τους Έλληνες εταίρους να επενδύσουν πιο ενεργά στη ρωσική οικονομία. Σήμερα προσφέρονται σημαντικά κίνητρα για τους ξένους επενδυτές στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων ειδικοί όροι για νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις, επιδοτούμενο φορολογικό καθεστώς και πρόσβαση σε υποδομές», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε όλο το φάσμα συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των υποδομών και των μεταφορών, εξετάζοντας τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στις σιδηροδρομικές μεταφορές και υποδομές, ενώ αποδόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη σύμπραξης ελληνικών και ρωσικών εταιρειών στα μεγάλα έργα υποδομών τόσο στις επικράτειες των δυο χωρών, όσο και στην από κοινού ανάληψη έργων σε τρίτες χώρες.

Ιδιαίτερης σημασίας πλεονεκτήματα για τη συνεργασία αυτή αποτελούν τόσο η τεχνογνωσία και εμπειρία των ρωσικών σιδηροδρόμων, όσο και των ελληνικών τεχνικών εταιρειών, καθώς και η εμπειρία εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των ευρωπαϊκών κανονισμών και προτύπων.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:54 - 19 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.