ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lamda Development: Κοντά στην έναρξη των εργασιών για το Ελληνικό Κύριο

11:07 - 16 Μαϊ 2019 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Lamda Development: Κοντά στην έναρξη των εργασιών για το Ελληνικό
Σήμα ότι η στιγμή της έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό πλησιάζει στέλνει η Lamda Development.

«Φτάνουμε κοντά στην έναρξη των εργασιών για το Ελληνικό, δεν έχει διαφοροποιηθεί κάτι σε σχέση με τους επενδυτές και λεφτά …υπάρχουν», επισημάνθηκε στην παρουσίαση της εταιρείας στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών. Οι εκπρόσωποι της Lamda Development διευκρίνισαν πως οι μέχρι σήμερα καθυστερήσεις στο έργο δεν έχουν μεταβάλλει τις διαθέσεις των ξένων επενδυτών στο σχήμα της Global Investment Group, στο οποίο συμμετέχουν ακόμη η κινεζική Fosun και η η Eagle Ηills από το Abu Dhabi.

«Η επένδυση του Ελληνικού θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2019», ανέφερε η διοίκηση του ομίλου προσθέτοντας ότι στην παρούσα φάση, από πλευράς της εταιρείας, έχουν υποβληθεί οι απαραίτητες μελέτες και αναμένονται οι σχετικές υπογραφές από τα συναρμόδια υπουργεία. Σημειώνεται εδώ ότι η έγκριση των πολεοδομικών μελετών δια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων αποτελούν ουσιαστικά το δεύτερο αναγκαίο βήμα προς την πολεοδομική ωρίμανση του ακινήτου. Με την έγκριση των πολεοδομικών μελετών πλέον το ακίνητο θα έχει πολεοδομηθεί πλήρως και θα είναι γνωστές όλες οι παράμετροι ανάπτυξης αλλά και οι περιορισμοί του. 

Υπενθυμίζεται πως υπάρχουν τρεις αιτήσεις ακύρωσης κατά του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο έχει εγκριθεί το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και ορίζει βασικές παραμέτρους της επένδυσης, συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ωστόσο από τη Lamda ξεκαθαρίζουν ότι δεν μπορούν να υπάρχουν ουσιαστικές παρεκκλίσεις από το master plan, ενώ δεν αποκλείεται μελλοντικά να υπάρξουν και νέες δικαστικές προσφυγές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.