ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδύσεις από την κινεζική DeepBlue Technology στην Ελλάδα

12:19 - 28 Ιουν 2019 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Επενδύσεις από την κινεζική DeepBlue Technology στην Ελλάδα
Σε στρατηγικές επενδύσεις προχώρησε η κινεζική DeepBlue Technology, σε μεταφορές και τεχνολογία στην Ελλάδα. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η μεταφορά τεχνογνωσίας και η ενίσχυση της έρευνας για την ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης αποτελούν στρατηγικές προτεραιότητες της DeepBlue Technology.

Τη δυναμική του είσοδο στην ελληνική αγορά με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που θα αλλάξουν ριζικά τις δημόσιες μεταφορές, τις πληρωμές, το λιανικό εμπόριο και συνολικά το σύγχρονο αστικό περιβάλλον, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα την Τετάρτη 26 Ιουνίου ο κορυφαίος κινεζικός όμιλος ΑΙ τεχνολογίας DeepBlue Technology.

Μιλώντας για τις προοπτικές της κινεζικής επένδυσης στην Ελλάδα, ο CEO του ομίλου κ. Anderson Chen Haibo, τόνισε ότι «η Ελλάδα και η Κίνα έχουν πολύ μεγάλη ιστορία. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην καινοτομία και πιστεύω ότι η Ελλάδα θα είναι η σημαντικός συνεργάτης μας στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Στόχος του κινεζικού ομίλου είναι μέσω της Ελλάδας να επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Στο πλαίσιο αυτό υπέγραψε συμφωνία αποκλειστικής αντιπροσώπευσης με την ελληνικών συμφερόντων Amani Swiss, καθώς και μνημόνιο συνεργασίας με το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στον τομέα της έρευνας.

«Με την είσοδό μας στην ελληνική αγορά και με τη συνεργασία μας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) θα φέρουμε την τεχνολογία μας και θα επενδύσουμε στην έρευνα σε ΑΙ τεχνολογία. Θα προσλάβουμε νέους επιστήμονες με όρεξη και γνώση για τις ΑΙ τεχνολογίες. Πιστεύω ότι θα γίνουμε καλοί φίλοι με τους Έλληνες και θα συνεργαστούμε πολύ καλά», ανέφερε ο κ. Anderson Chen Haibo.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:36 - 28 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.