ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδύσεις 24 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου

19:17 - 03 Ιουλ 2019 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Επενδύσεις 24 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου
Επενδύσεις, που φτάνουν τα 24 εκ ευρώ, συνοδεύουν την έγκριση ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Τύπου Β ́ Ασπροπύργου (Νότιος Τομέας).

«Το προς ανάπτυξη Επιχειρηματικό Πάρκο συνάδει με τις κατευθύνσεις του χωροταξικού σχεδιασμού εθνικού επίπεδου για τη βιομηχανία, ο οποίος αναγνωρίζει την περιοχή της Δυτικής Αττικής ως το ισχυρότερο στοιχείο της βάσης της μεταποίησης της μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας, επισημαίνει την ενίσχυση του ρόλου του Θριασίου πεδίου και υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη οργάνωσης των υφιστάμενων συγκεντρώσεων» όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, που υπογράφουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και δημοσιεύτηκε σήμερα στη Διαύγεια, ορίστηκε ως Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Τύπου Β ́ Ασπροπύργου (Νότιος Τομέας) η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΦΟΡΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ (ΒΙΠΑ) ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «ΒΙΠΑΝΟΤ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ Α.Ε.».

Η έκταση, που πρόκειται να αναπτυχθεί το Ε.Π., έχει επιφάνεια περίπου 2.061,82 στρέμματα, βρίσκεται νότια του οδικού άξονα της Λεωφόρου Ειρήνης (ή Λεωφ. ΝΑΤΟ) και διοικητικά υπάγεται στον Δήμο Ασπροπύργου, της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, το βόρειο όριο της προς οριοθέτηση περιοχής ταυτίζεται με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ, Νότιο-ανατολικά (ΝΑ), σε μεγάλο τμήμα το όριο της ταυτίζεται με τη βόρεια οριογραμμή του ρέματος της Μαύρης Ώρας και Δυτικά το όριο της περιοχής αποτελεί η ανατολική οριογραμμή του ρέματος του Αγ. Γεωργίου ή Γιαννούλας.

Το ύψος της προβλεπόμενης δαπάνης ανέρχεται συνολικά σε 25.023.603 ευρώ και περιλαμβάνει καθαρές δαπάνες ύψους 20.180.325 ευρώ και ΦΠΑ ύψους 4.843.278 ευρώ.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε σήμερα στη Διαύγεια στην εξής διεύθυνση: https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΟΟΩ465ΧΙ8-ΖΞΜ?inline=true

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.