ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EY: 70% των ξένων επενδυτών θα πραγματοποιούσαν επενδύσεις στην Ελλάδα Κύριο

13:21 - 24 Ιουλ 2019 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
EY: 70% των ξένων επενδυτών θα πραγματοποιούσαν επενδύσεις στην Ελλάδα
Την ύπαρξη σημαντικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα αναδεικνύει μεγάλη έρευνα της EY (Ernst & Young) Ελλάδος, η οποία διενεργήθηκε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων από το CSA Institute με θέμα την ελκυστικότητα της χώρας ως επενδυτικού προορισμού. Σύμφωνα με την έρευνα, το 70% των ξένων επενδυτών θα πραγματοποιούσαν επενδύσεις στην Ελλάδα αν αντιμετωπιστούν μια σειρά από ζητήματα.

Σε συνέντευξη τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, Παναγιώτης Παπάζογλου, τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα επενδυτικό τσουνάμι για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις. Σύμφωνα με την έρευνα, το 47% των ξένων επενδυτών θεωρούν ότι η εικόνα της Ελλάδος έχει βελτιωθεί τον τελευταίο χρόνο (η έρευνα πραγματοποιήθηκε το δίμηνο Μάρτιος - Απρίλιος 2019), ενώ το 76% εκτιμούν ότι θα βελτιωθεί περαιτέρω την επόμενη τριετία.

Επίσης, μια στις τρεις ξένες επιχειρήσεις εξετάζουν να δημιουργήσουν ή και να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στην Ελλάδα το 2019 έναντι 27% στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μόνο το 50% των ερωτηθέντων κρίνουν ότι η Ελλάδα κρίνει μια πολιτική ελκυστικότητα που προσελκύει τους διεθνείς επενδυτές. Τα βασικά στοιχεία της Ελλάδος για την προσέλκυση επενδύσεων θα πρέπει να είναι η ποιότητα ζωής, το επίπεδο των δεξιοτήτων του ανθρωπινού δυναμικού και οι υποδομές τηλεπικοινωνιών.

Επιπλέον, οι κορυφαίες προτεραιότητες για τη βελτίωση της ελκυστικότητας στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την έρευνα είναι η μείωση της φορολογίας, η ενίσχυση της εκπαίδευσης και η στήριξη των κλάδων υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας. Ολοκληρώνοντας να αναφέρουμε ότι το 2018 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα μόλις 13 άμεσες ξένες επενδύσεις, όπου 3 στις 5 επενδύσεις στην Ελλάδα αφορούσαν σε γραφεία πωλήσεων και μάρκετινγκ.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 13:30 - 24 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.