ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Οι επενδυτές κοιτάνε ξανά προς την Ελλάδα

12:12 - 10 Αυγ 2019 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Οι επενδυτές κοιτάνε ξανά προς την Ελλάδα
«Οι Γάλλοι επενδυτές κοιτάνε ξανά προς την Ελλάδα και τους ενθαρρύνουμε να έρθουν να επενδύσουν, όπως ενθαρρύνουμε και τους Έλληνες επενδυτές στη Γαλλία», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Χ. Σταϊκούρα, και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα "Νέα Σαββατοκύριακο" σχολιάζουν ότι ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ γνωρίζει καλά ότι αρκετές γαλλικές εταιρείες έχουν μπει στους εν εξελίξει διαγωνισμούς του ελληνικού κράτους και ότι άλλες ετοιμάζονται να μπουν. Θέλει λοιπόν να τις βοηθήσει όπως και να καλωσορίσει ελληνικά επενδυτικά σχέδια στη χώρα του.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίκεντρο της συζήτησης Μητσοτάκη - Λεμέρ βρέθηκαν διμερείς σχέσεις, το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο που δημιουργεί η κυβέρνηση, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση έγινε ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Παρίσι, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του διπλωματικού μαραθωνίου, ο οποίος θα έχει ως κατάληξη το εσωτερικό ορόσημο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας αναφέρει: «Πολύ καλή συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το μέλλον της ευρωζώνης και την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και χρηματοοικονομικής σχέσης μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.