ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eldorado Gold: Σε συμφωνία με περισσότερα οφέλη στοχεύουν οι διαπραγματεύσεις

14:14 - 16 Σεπ 2019 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Eldorado Gold: Σε συμφωνία με περισσότερα οφέλη στοχεύουν οι διαπραγματεύσεις
«Η Αθήνα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Eldorado Gold για να διασφαλίσει υψηλότερα δικαιώματα και περισσότερες θέσεις εργασίας από τα εξορυκτικά projects της εταιρίας στη Χαλκιδική», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι «οι συζητήσεις θα γίνουν χωρίς καθυστερήσεις».

Μιλώντας στο Reuters, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «Θέλουμε να προχωρήσουμε με μια σύμβαση που, από την μια, θα στέλνει ένα μήνυμα ότι η νέα κυβέρνηση είναι φιλική προς τις επιχειρήσεις και από την άλλη, θα διασφαλίσει περισσότερες θέσεις εργασίας, υψηλότερα δικαιώματα και ξεκάθαρη προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή, σε ευθυγράμμιση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

«Οι διαπραγματεύσεις λαμβάνουν χώρα τώρα. Είπαμε στην Eldorado ότι δεν επιθυμούμε να καθυστερήσουν οι συζητήσεις, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από τις προτάσεις που θα παρουσιάσουν. Δεν μπορούμε να έλθουμε σε συμφωνία με κάθε κόστος», επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι θα υπάρξει ισχυρό ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ».

Για τη ΔΕΗ δήλωσε ότι «το δημόσιο θα τακτοποιήσει τις οφειλές για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας», σημειώνοντας ότι «είναι περίπου 200 εκατ. ευρώ και θα πληρωθούν τους επόμενους μήνες».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:14 - 16 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.