ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Marfin :Δε θα συμμετάσχει στην αμκ της MIG , που υπερκαλύπτεται

11:53 - 06 Ιουν 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Η Marfin Popular Bank δεν θα ασκήσει τα δικαιώματα στην αύξηση κεφαλαίου της Marfin Investment Group και το ποσοστό της θα κατέλθει από 97% σε 6,35%. Ταυτόχρονα, σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελέγχου του Hilton Κύπρου από τον όμιλο της Marfin.

Η Marfin  Popular Bank έχει ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σχετικά με την πρόθεσή της να μην ασκήσει τα δικαιώματα συμμετοχής της στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της MIG που αποφασίστηκε από την Τακτική Γενική Συνέλευση της MIG της 29.03.2007.

Κατά συνέπεια, σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της MIG, το ποσοστό της Marfin Popular Bank Public στο μετοχικό κεφάλαιο της MIG θα περιορισθεί σε ποσοστό 6,35% περίπου, με αποτέλεσμα η MIG Leisure να παύσει να αποτελεί θυγατρική της Marfin Popular Bank.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βασικοί μέτοχοι της Marfin Popular όπως το Dubai , το fund Tosca , οι οικογένειες Λανίτη , Θεοχαράκη και ο κ Βγενόπουλος θασυμετάσχουν κανονικά στην αμκ της Marfin Invesment Group.

H αύξηση κεφαλαίου με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία φαίνεται ότι υπερκαλύπτεται.
Σημειώνεται ότι η αύξηση των 5,19 δις ευρώ είναι η μεγαλύτερη παγκομσίως που πραγματοποιείται για το 2007 από εταιρία ομοειδή της MIG.

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Hilton

"Η Marfin Investment Group ανακοίνωσε  ότι ολοκληρώθηκε η εξαγορά της πλειοψηφίας (64,3%) του μετοχικού κεφαλαίου της Κυπριακής δημόσιας εταιρείας τουριστικής αναπτύξεως ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου Hilton Cyprus στη Λευκωσία, από την θυγατρική της, MIG Leisure.

Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε στα 58,5 εκ., ή 30,47 ευρώ ανά μετοχή και θα καταβληθεί σε μετρητά.

Στην εταιρεία MIG Leisure , μέτοχοι είναι η Marfin Investment Group κατά 65% και η Dubai Financial κατά 35%.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.