ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Οδηγός ο Αστέρας Βουλιαγμένης για αραβικές επενδύσεις στην Ελλάδα

19:49 - 29 Οκτ 2019 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Γεωργιάδης: Οδηγός ο Αστέρας Βουλιαγμένης για αραβικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Μήνυμα προς τους επενδυτές από τον Αραβικό κόσμο να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή συγκυρία ώστε είτε να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα όσοι έχουν ήδη επενδύσει στη χώρα μας είτε να κάνουν επενδύσεις όσοι διερευνούν αξιόλογες επιχειρηματικές ευκαιρίες, εξέπεμψε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της 4ης Συνόδου της Ευρω-Αραβικής Συνεργασίας (4th EU-Arab World Summit) στην Αθήνα.

«Οι φίλοι μας από τον Αραβικό κόσμο, με τους οποίους μας συνδέουν δεσμοί αιώνων, έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να εκτιμούν τις καλές επιχειρηματικές ευκαιρίες, τις οποίες και σήμερα προσφέρει η Ελλάδα και θα προσφέρει ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα όταν η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, θα είναι πολύ ανώτερη του μέσου όρου της ευρωζώνης», υπογράμμισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων ανέδειξε το γεγονός ότι «κατά τη διάρκεια της κρίσης, μεγάλες επενδύσεις προερχόμενες από αραβικά κεφάλαια, τοποθετήθηκαν και παρέμειναν στην Ελλάδα και σήμερα έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς», αναφέροντας χαρακτηριστικά την επένδυση στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, επένδυση που, όπως είπε χαρακτηριστικά, «έγινε στον κολοφώνα της κρίσης και ήδη η πρώτη χρονιά λειτουργίας του ξενοδοχείου αποδεικνύεται εξαιρετικά προσοδοφόρα με σχεδόν 100% πληρότητα».

25

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες από τον Αραβικό κόσμο ότι «το επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται στην Ελλάδα, είναι ευνοϊκό για επενδύσεις στο σύνολό του. Υπάρχει πολιτική σταθερότητα και μια κυβέρνηση φιλική στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, με μεταρρυθμιστική ατζέντα και ένα μεγάλο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Προβλήματα πάντοτε θα ανακύπτουν αλλά εμείς είμαστε εδώ για να τα επιλύουμε και να προχωρούν οι επενδύσεις. Άρα το μέλλον προοιωνίζεται περισσότερο λαμπρό», σημείωσε.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Εμπορίου της Αλγερίας, κ. Said Djellab και επενδυτές από Αραβικές χώρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.