ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Πιερρακάκη-Τζιτζικώστα: Στο επίκεντρο η επένδυση του «Νu Boyana Hellenic»

16:37 - 08 Νοε 2019 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Συνάντηση Πιερρακάκη-Τζιτζικώστα: Στο επίκεντρο η επένδυση του «Νu Boyana Hellenic»
Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κύριο θέμα συζήτησης ήταν η επένδυση της «Νu Boyana Hellenic» στη Θεσσαλονίκη, αλλά και γενικότερα οι επενδύσεις στον τομέα των οπτικοακουστικών έργων στη Βόρεια Ελλάδα. Συζητήθηκε επίσης η πορεία των ψηφιακών έργων στην περιοχή και ζητήματα σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο τη βελτίωση και επιτάχυνση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ με έναν καλό φίλο, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Επ’ αφορμή της συνάντησής μας θα ήθελα να συγχαρώ τον ίδιο προσωπικά όσο και τους συνεργάτες του γι’ αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία για τη δημιουργία των στούντιο διεθνών προδιαγραφών στην περιοχή της Θέρμης.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί είναι πλέον στιγμή η Ελλάδα να μπει σε αυτό το χάρτη, να μπει στο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών διεθνώς. Αυτή είναι η θέση που μας αξίζει. Το film office κεντρικής Μακεδονίας και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποδεικνύουν ότι η κεντρική Μακεδονία είναι πρωτοπόρος σε αυτό και ελπίζουμε να τα καταφέρει συνολικά η χώρα, να φτάσει σε αυτό το σημείο που της αξίζει. Όπως ανέφερε και ο Περιφερειάρχης συζητήσαμε συνολικότερα για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του νέου Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο στόχος μας είναι να κάνουμε τη ζωή των πολιτών απλούστερη και καλύτερη, χρησιμοποιώντας απλές τεχνολογίες για να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και ήδη έχουμε σχεδιάσει μία σειρά από πρωτοβουλίες τις οποίες ξεκινήσαμε να συζητάμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι το επόμενο διάστημα μέσα από τη στενή συνεργασία ημών και των ομάδων των συνεργατών μας, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε πολύ συγκεκριμένα βήματα και πολύ συγκεκριμένες δράσεις».

Από πλευράς του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υποδέχτηκα με μεγάλη χαρά σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έναν καλό φίλο, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, έναν άνθρωπο για τον οποίο είμαστε όλοι πραγματικά υπερήφανοι για την πορεία του μέχρι σήμερα αλλά και χαρούμενοι και αισιόδοξοι για το γεγονός ότι ανέλαβε ένα πολύ σημαντικό υπουργείο σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή.

Σήμερα λοιπόν με αφορμή την ανακοίνωση για τα νέα στούντιο που θα ολοκληρωθούν εντός του 2020 προκειμένου η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη να γίνει ένα κέντρο οπτικοακουστικών παραγωγών για όλη την νοτιοανατολική Ευρώπη, μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε εκτός από αυτό και τι θα κάνουμε ως επόμενα βήματα για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και άλλων μεγάλων εταιρειών – κολοσσών να έρθουν εδώ για οπτικοακουστικές παραγωγές. Συζητήσαμε για μία σειρά θεμάτων που άπτονται του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και φυσικά τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε πολύ στενά προκειμένου να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο την ψηφιακή λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και ευρύτερα της περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση που είχαμε συζητήσαμε για το πώς θα μπορέσουμε να διευκολύνουμε τη ζωή όλων των συμπολιτών μας προκειμένου οι υπηρεσίες που παρέχονται από την Κεντρική Μακεδονία να είναι ταχύτερες, να ψηφιοποιηθούν, να εισαχθούν ακόμη περισσότερο οι νέες τεχνολογίες και να προστεθεί έτσι η σημαντική δουλειά που έχει γίνει στην Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια και ένα ακόμη κεφάλαιο η αναβάθμιση των ψηφιακών εφαρμογών στην Περιφέρειά μας. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι τους υψηλούς στόχους που θέσαμε σε αυτή την πρώτη συνάντηση θα τους κατακτήσουμε.

Θέλω πραγματικά να τον ευχαριστήσω τόσο τον ίδιο όσο και την ομάδα των συνεργατών του για την ικανότητά τους όχι μόνο να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα του να αναβαθμίσουμε αυτές τις ψηφιακές εφαρμογές  στις υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας αλλά και γενικότερα την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να λύσει μία σειρά προβλημάτων που χρόνιζαν και  που σήμερα έχει έρθει η ώρα να τα λύσουμε, εάν θέλουμε να κάνουμε ένα κράτος πιο ευέλικτο, πιο σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.