ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδυτική ξενοδοχειακή «έκρηξη» στην Αθήνα

11:11 - 12 Ιαν 2020 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Συνολικά 40 νέα ξενοδοχεία πρόσθεσε η πρωτεύουσα στο δυναμικό της στο α’ εξάμηνο του 2019, ενώ η επενδυτική «έκρηξη» φαίνεται να έχει και συνέχεια, καθώς επιπλέον 20 ξενοδοχειακά projects έχουν επιβεβαιωθεί.

Τα 4 ξενοδοχεία που ανοίγουν τις πύλες τους εντός του 2020

  • Athens Capital: Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες ανακαίνισης του εκμισθωμένου κτιρίου της Λάμψα στη συμβολή της Λεωφόρου Πανεπιστημίου με την οδό Κριεζώτου. Το όνομα του νέου πεντάστερου ξενοδοχείου θα φέρει το brand των ξενοδοχείων του δικτύου της «MGallery Collection», που ανήκει στον όμιλο Accor, ενώ θα βρίσκεται στο σημείο, που παλαιότερα στεγαζόταν το «King’s Palace». Η Λάμψα επένδυσε συνολικά 22 εκατ. ευρώ για τη μονάδα, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.
  • Athens Townhouse Hotel: Επί της οδού Κολοκοτρώνη απέναντι από την παλιά Βουλή αναμένεται να στεγαστεί το νέο boutique ξενοδοχείο, το οποίο αποτελεί τουριστική επένδυση της Intrakat. Η επένδυση του εν λόγω ξενοδοχείου υπολογίζεται στα 7 εκατ. ευρώ, ενώ η μονάδα, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να λειτουργήσει το 2019, είναι δυναμικότητας πέντε αστέρων.
  • Κάνιγγος 21: Εντός του δευτέρου εξαμήνου του τρέχοντος έτους αναμένεται να επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Χαλκοκονδύλη στην πλατεία Κάνιγγος. Η συγκεκριμένη μονάδα είναι ιδιοκτησίας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης – Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, η οποία έχει μισθωθεί στην εταιρεία διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων «Zeus International» για 30 χρόνια. Σημειώνεται ότι η επένδυση για την επαναλειτουργία του «Κάνιγγος 21» υπολογίζεται στα 3 εκατ. ευρώ.
  • Brown Acropol Hotel: Πρόκειται για την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου «Acropol» στην πλατεία Ομονοίας. Την επένδυση ανέλαβε τον περασμένο Οκτώβριο η ισραηλινή αλυσίδα «Brown Hotels», η οποία με αυτό τον τρόπο μπήκε δυναμικά στην ελληνική αγορά ξενοδοχείων. Η μονάδα ανακαινίστηκε πλήρως και περιλαμβάνει 165 δωμάτια, καθώς και αίθουσες συνεδρίων και εστιατόριο στον τελευταίο όροφο.

Παράλληλα, ακόμη δύο ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Πρόκειται για το νέο ξενοδοχείο του ομίλου Grecotel στο ιστορικό κτίριο του ομίλου υφασμάτων Χυτήρογλου, αλλά και για την αναβάθμιση του Σαρόγλειου Μεγάρου, επί της οδού Σταδίου, σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Σημειώνεται ότι η «μεταμόρφωση» του Σαρόγλειου Μεγάρου από την Dimand αποτελεί επένδυση συνολικού ύψους 19 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:45 - 12 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.