ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «κυνήγι» πέντε μαρινών οι επενδυτές μέσα στο 2020

08:00 - 17 Ιαν 2020 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Στο «κυνήγι» πέντε μαρινών οι επενδυτές μέσα στο 2020
Το 2020 αναμένεται να είναι η χρονιά των λιμανιών αλλά και των μαρινών, με το ΤΑΙΠΕΔ να σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του για τις παραχωρήσεις πέντε μαρινών, την ώρα που ήδη «τρέχουν» οι διαγωνισμοί για άλλες τρεις.

Μέχρι σήμερα έχουν προχωρήσει οι δύο διαγωνισμοί για τη μαρίνα Χίου και τη μαρίνα Αλίμου, ενώ για τη μαρίνα Ιτέας, λήγει στις 31 Ιανουαρίου η περίοδος εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι παραχωρήσεις για τις υπόλοιπες πέντε προγραμματίζονται μέσα στο 2020 και το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να είναι υψηλό, δεδομένου ότι βρίσκονται σε τουριστικούς προορισμούς με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Πρόκειται για τις μαρίνες Αρετσούς, Αργοστολίου, Ζακύνθου, Μυκόνου και Ρόδου:

- Η Μαρίνα Αρετσού βρίσκεται στο νότιο μέρος της παράκτιας ζώνης του Δήμου Καλαμαριάς και σε απόσταση περίπου 7 χιλιομέτρων από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η μαρίνα θα διαθέτει 388 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη μέχρι 30 μέτρα μήκος και χερσαία ζώνη έκτασης περίπου 77 στρεμμάτων.

- Η Μαρίνα Αργοστολίου βρίσκεται στην περιοχή Δρέπανο της Κεφαλονιάς, διαθέτει 190 θέσεις ελλιμενισμού και χερσαία ζώνη 46.000 τ.μ., ενώ η θαλάσσια έκταση που περιλαμβάνει ανέρχεται στα 26.040 τ.μ.

- Η Μαρίνα Ζακύνθου βρίσκεται δίπλα από τον κύριο λιμένα του νησιού, διαθέτει 150 θέσεις ελλιμενισμού και χερσαία ζώνη 37.000 τ.μ., ενώ η θαλάσσια έκταση που περιλαμβάνει ανέρχεται στα 65.000 τ.μ.

- Η Μαρίνα Μυκόνου υπάγεται στο νέο λιμένα Μυκόνου στον Τούρλο, που περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ. Στον προγραμματισμό περιλαμβάνονται έργα σχετικά με επιβατηγό ναυτιλία, κρουαζιέρα και μαρίνα. Η χερσαία ζώνη του έργου καλύπτει περίπου 100 στρέμματα.

- Η Μαρίνα Ρόδου βρίσκεται στο Μανδράκι. Πρόκειται για μια χωροθετημένη μαρίνα με θαλάσσια ζώνη εμβαδού περίπου 70 στρεμμάτων και με χερσαία ζώνη εμβαδού περίπου 13 στρεμμάτων. Διαθέτει 175 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών.

«Κάθε νησί πρέπει να αποκτήσει μια καλή μαρίνα» είχε δηλώσει στο παρελθόν ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ενώ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, είχε τονίσει ότι «οι ιδιωτικές επενδύσεις στις ελληνικές μαρίνες συμβάλλουν καθοριστικά στην ενδυνάμωση της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας. Για κάθε 100 θέσεις ελλιμενισμού δημιουργούνται 4,4 άμεσες θέσεις εργασίας και άλλες 100 έμμεσες εντός και στην ευρύτερη περιοχή της μαρίνας».

«Το Ταμείο», κατά τον κ. Ξενόφο, «παραμένει προσηλωμένο στον αναπτυξιακό του στόχο και στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας αξιοποιώντας δημιουργικά το σύνολο των μαρινών στο χαρτοφυλάκιό του, ώστε να αποτελέσουν πλέον μια νέα ανταγωνιστική επιλογή απέναντι στις προτάσεις που προσφέρουν οι γειτονικές χώρες».

Χαρά Κάνδηλα

Διαβάστε επίσης:

Το 2020 η χρονιά της νέας γενιάς λιμενικών έργων

Τελευταία τροποποίηση στις 08:15 - 17 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.