ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Marfin: Πουλάει μετοχές και δικαιώματα της MIG- Στο -86% το δικαίωμα

12:14 - 22 Ιουν 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Στην διάθεση των δικαιωμάτων προτίμησης στην αύξηση κεφαλαίου της Marfin Investment Group ή και υφιστάμενων μετοχών της MIG θα προχωρήσει η Marfin Popular bank επιβεβαιώνοντας πλήρως το «R» που έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ότι η πολύ υψηλή τιμή στην οποία διαπραγματεύεται τόσο η MIG όσο και το δικαίωμα προβληματίζουν και ενέχουν σημαντικό ρίσκο.Ηδη με το άνοιγμα του δικαιώματος καταγράφεται πτώση που αγγίζει το 86%, διαμορφώνοντας την αξία του στα 19,80 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το δικαιώμα διαπραγματεύεται με premium έναντι της μετοχής της MIG και σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, η αξία του δικαιώματος θα βαίνει μειούμενη μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Το ''R'' έγκαιρα είχε επισημάνει ότι οι επενδυτές δεν θα πρέπει να λάβουν βεβιασμένες αποφάσεις και ότι θα πρέπει να καθορίσουν την επενδυτική τους στρατηγική προς το τέλος της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων ήτοι κοντά στις 2 Ιουλίου όπου οι αξίες θα έχουν εξορθολογιστεί σε σχέση με τα τωρινά επίπεδα.

Σε ανακοίνωσης της η Marfin επισημαίνει ότι « με  αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης στην υπό εξέλιξη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της επιθυμούμε να συστήσουμε στο επενδυτικό κοινό να μελετήσει προσεκτικά το εγκεκριμένο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικό Δελτίο και να λάβει υπόψη του όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, περιλαμβανομένων των οικονομικών στοιχείων, των σημερινών δραστηριοτήτων και των προοπτικών της MIG, προκειμένου να σχηματίσει σαφή και τεκμηριωμένη άποψη προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική επιλογή.

Επισημαίνεται ότι τα ίδια κεφάλαια της MIG, με την προϋπόθεση ότι η παρούσα αύξηση ύψους 5,19 δισ. ευρώ θα καλυφθεί πλήρως, θα διαμορφωθούν σε 5,33 δισ. ευρώ». Tι σημαίνει αυτό απλά ότι δεν είναι δυνατό να αποτιμάται η Marfin investment Group 2,5 φορές και 3 φορές τα ίδια της κεφάλαια τα οποία ανέρχονται στα 5,33 δις ευρώ μετά την αύξηση. Συνήθως ανάλογες εταιρίες αποτιμώνται περίπου 1,5 φορές έως 1,8 φορές την λογιστική αξία.

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.