ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσσαλονίκη: Σε φάση υλοποίησης το υπερσύγχρονο τεχνολογικό πάρκο «ThessINTEC»

18:16 - 25 Ιαν 2020 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Σε φάση υλοποίησης το υπερσύγχρονο τεχνολογικό πάρκο «ThessINTEC»
Τις επόμενες μέρες πρόκειται να γίνει, με νομοθετική ρύθμιση, η παραχώρηση του οικοπέδου των 761 στρεμμάτων στην περιοχή Τσαΐρια της Περαίας από το υπουργείο Οικονομικών όπου έχει παραχωρηθεί από το υπερταμείο, στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, προκειμένου να δημιουργηθεί το τεχνολογικό πάρκο τέταρτης γενιάς, γνωστό ως Thess Intec.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης το οποίο διοργάνωσε το «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης».

Όπως έχει γράψει το Reporter, πρόκειται για το μεγάλο project στη συμπρωτεύουσα και αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη.

Παράλληλα, ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε και στο ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης λέγοντας ότι αποκαταστάθηκε η Μακεδονία και η Θράκη ως ασφαλής επενδυτικός προορισμός. Μίλησε συγκεκριμένα για τη λειτουργία της διεύθυνσης ιδιωτικών επενδύσεων του διοικητηρίου και γνωστοποίησε ότι μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί από τη διεύθυνση περισσότερα από 300 επενδυτικά σχέδια, είναι σε εξέταση άλλα 81 με το ποσό ενίσχυσης να έχει περάσει τα 90 εκατ. ευρώ. Απόδειξη, όπως είπε, ότι το κλίμα έχει αλλάξει είναι και το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως οι Pfizer (που ετοιμάζεται να προκηρύξει την πρόσληψη διακοσίων εργαζομένων), Leonardo και Cisco, όπως έχει επισημάνει το Reporter.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.