ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πρωτοβουλίες και οι επενδύσεις για μία «Ομόνοια όπως παλιά» Κύριο

11:57 - 26 Φεβ 2020 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Οι πρωτοβουλίες και οι επενδύσεις για μία «Ομόνοια όπως παλιά»
Η ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας σε συνδυασμό με τις δρομολογημένες ξενοδοχειακές επενδύσεις αναμένεται να «βάλουν» ξανά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού την υποβαθμισμένη τα τελευταία χρόνια περιοχή. Σε αυτό «ποντάρουν» και οι έμποροι γύρω από την πλατεία.

Όπως λέει στο Reporter ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), Σταύρος Καφούνης «είναι μία τεράστια ευκαιρία να μπει η Ομόνοια ξανά στον χάρτη». Σημειώνεται ότι ο ΕΣΑ έχει αναλάβει την πρωτοβουλία με την ονομασία «Ομόνοια όπως παλιά», με στόχο να εκκινήσει μία εποχή αναγέννησης της περιοχής. «Ενισχύουμε τις δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και ελπίζουμε τα αποτελέσματα αυτών να ωφελήσουν τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις» τονίζει ο κ. Καφούνης. Στόχος της πρωτοβουλίας του ΕΣΑ είναι «οι επιχειρηματίες να αναλάβουν με δικά τους μέσα, τη συνολική προβολή του ιστορικού αυτού εμπορικού σημείου της Αθήνας, μετατρέποντας το σε πραγματικό πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες».

Η πρεμιέρα για το σιντριβάνι στην πλατεία αναμένεται στα μέσα του Μαρτίου, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. «Απευθυνθήκαμε σε τρεις δωρητές, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω και είναι το ίδρυμα Λασκαρίδη, η Ηλέκτωρ και η Φοντάνα και τους είπαμε έχουμε αυτό το όνειρο, θέλετε να βάλετε την πλάτη; Έτσι από τον Οκτώβριο μέχρι το Φεβρουάριο έγινε το έργο σε χρόνο ρεκόρ που στοίχισε λίγο πιο κάτω από 1.000.000 ευρώ. Εάν εμείς ξεκινούσαμε αυτό το ίδιο έργο με τις διαδικασίες του Δήμου και του Δημοσίου θα το είχαμε έτοιμο σε 3 χρόνια και θα μας κόστιζε 2 - 2,5 εκατ. ευρώ» σημείωσε σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από μία συμβολική απόφαση, το υπουργείο Τουρισμού μετακομίζει στην περιοχή της Ομόνοιας, και συγκεκριμένα στην οδό Σωκράτους 65. Στο συγκεκριμένο κτίριο στεγαζόταν παλαιότερα το Εφετείο Αθηνών. Πρόκειται για μία ενέργεια που εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής.

Τι επενδύσεις έρχονται σε ξενοδοχεία

Υπό την εποπτεία του ισραηλινού ομίλου Brown Hotels θα επανεκκινήσει το ξενοδοχείο La Mirage στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο τον προσεχή Μάιο. Παράλληλα, ο όμιλος επισπεύδει τις διαδικασίες για την επαναλειτουργία του Acropol πάνω στην πλατεία, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του ως Brown Acropol μέχρι το τέλος του έτους. Τελευταία κίνηση του ισραηλινού ομίλου θα είναι η μετατροπή σε ξενοδοχείο του κτιρίου που φιλοξενούσε τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, στη συμβολή των οδών Μαρίκας Κοτοπούλη και Βερανζέρου.

Σε φάση ανακαίνισης βρίσκεται, επίσης, και το πρώην ξενοδοχείο Ελλάς, στην διασταύρωση των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Σατωβριάνδου, το οποίο βρίσκεται υπό την κατοχή του ομίλου Sterner Stenhus του Eλληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη.

Την άνοιξη του 2021 εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η «μεταμόρφωση» του Σαρόγλειου Μεγάρου στην οδό Σταδίου από την Dimand. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το νέο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων θα λειτουργήσει με την επωνυμία της γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων Moxy.

Τέλος, προχωρούν οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία του πρώην «Κάνιγγος 21», στη συμβολή των οδών Κάνιγγος 21 και Χαλκοκονδύλη 12, μέσα στο 2020. Το κτίριο, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, έχει μισθωθεί στην Zeus International.

Γιώργος Γεωργίου

Τελευταία τροποποίηση στις 12:08 - 26 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.