ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άμεσα οι υπογραφές για την επένδυση στον Πύργο Πειραιά

08:31 - 12 Ιουν 2020 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Άμεσα οι υπογραφές για την επένδυση στον Πύργο Πειραιά
Εντός των επόμενων 20 ημερών αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για τη μίσθωση του Πύργου του Πειραιά από την κοινοπραξία των Dimand, Prodea και EBRD.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω κοινοπραξία αναδείχθηκε τον περασμένο Μάρτιο οριστική ανάδοχος για τη μίσθωση του ακινήτου για 99 χρόνια, με ετήσιο τίμημα 1,01 εκατ. ευρώ και προοδευτική αναπροσαρμογή κατά 2% ανά έτος. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης στον Πειραιά, ανέρχεται σε 41 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της DimandΔημήτρης Ανδριόπουλος, κατά την παρουσία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: «Τις επόμενες 20 ημέρες υπογράφουμε τη σύμβαση. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούμε τις μελέτες, ενώ ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την όψη του κτηρίου. Στους επόμενους 24 έως 30 μήνες ο πύργος του Πειραιά θα είναι ένα κτίριο του 2022, με νέο αντισεισμικό σύστημα προστασίας και νέους κανονικούς πυροπροστασίας, με 28.000 μέτρα ανωδομής και 4.000 μέτρα υπόγειο».

Η ανάπλαση του Πειραιά αναμένεται να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάδειξη και την αξιοποίηση της αθηναϊκής ριβιέρας, τόνισε ο κ. Ανδριόπουλος. «Κατά έναν περίεργο τρόπο η Αθήνα γύρισε την πλάτη της στο νερό και ανέπτυξε το επιχειρηματικό της κέντρο στο Μαρούσι. Πλέον όμως υλοποιείται μια σειρά από έργα υποδομών και ιδιωτικά έργα στο παραλιακό μέτωπο – η ανάπλαση του ΣΕΦ και του Φαληρικού Όρμου, η μαρίνα του Αλίμου, το Ελληνικό, το project της Grivalia στον Αστέρα», πρόσθεσε.

Οι προοπτικές της Αθήνας

«Εκτός από το Ελληνικό, η μητροπολιτική Αθήνα έχει ανάγκη και από άλλες παρεμβάσεις. Ο Πειραιάς είναι μια τεράστια ευκαιρία», υπογράμμισε, παράλληλα, ο κ. Ανδριόπουλος, αναφέροντας ως παράδειγμα την αξιοποίηση εμβληματικών ακινήτων. «Ο Ελαιώνας είναι η μεγαλύτερη πολεοδομική τρύπα και ταυτόχρονα μία ευκαιρία σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το Σύνταγμα. Η αξιοποίηση του Βοτανικού και του Τατοΐου είναι ζητήματα που ωρίμασαν και τώρα ξεκινούν» σημείωσε.



Τελευταία τροποποίηση στις 08:46 - 12 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.