ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ΥΑΦΑ Ν. Καβάλας

19:56 - 11 Αυγ 2020 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ΥΑΦΑ Ν. Καβάλας
Την παράταση της ημερομηνίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης του Υπόγειου Φυσικού Χώρου του Κοιτάσματος Φυσικού Αερίου "Νότια Καβάλα" ως Χώρου Αποθήκευσης Φυσικού Αερίου, ανακοίνωσε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρει, σχετικά με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης της χρήσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου του κοιτάσματος φυσικού αερίου "Νότια Καβάλα" ως χώρου αποθήκευσης φυσικού αερίου της 22ης Ιουνίου 2020, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. αποφάσισε:

(α) να παρατείνει την Ημερομηνία Υποβολής και να ορίσει νέα Ημερομηνία Υποβολής την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα Ελλάδος 14:00.

(β) να δέχεται γραπτές αιτήσεις παροχής διευκρινίσεων μέχρι και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα Ελλάδος 14:00.

Όπως έγραφε χθες το Reporter, το ύψος του τιμήματος εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 300 εκατ. ευρώ. Λόγω της στρατηγικής σημασίας του Έργου, η ΡΑΕ θα εκδώσει το Πλαίσιο Κανονισμού Τιμολόγησης όπου θα καθορίσει τις βασικές αρχές και κατευθύνσεις για τη μεθοδολογία κατάρτισης των τιμολογίων χρήσης της ΥΑΦΑ Νοτίου Καβάλας. Το Πλαίσιο Κανονισμού Τιμολόγησης θα εκδοθεί πριν από την ημερομηνία υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών.

Το σχεδόν εξαντληθέν κοίτασμα φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα» βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της υπολεκάνης Πρίνου-Καβάλας, σε θαλάσσιο βάθος 52 μέτρων στο Βόρειο Αιγαίο Πέλαγος, περίπου 6 χιλιόμετρα από τη δυτική ακτή της Θάσου.

Η παραχώρηση θα αφορά σε χρονικό διάστημα έως και 50 έτη μετά την αδειοδότηση του έργου της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου. Η μετατροπή του υπόγειου φυσικού χώρου του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα» σε ΥΑΦΑ θα πραγματοποιηθεί από τον παραχωρησιούχο εντός δεσμευτικής προθεσμίας, η οποία θα προσδιοριστεί στη σύμβαση παραχώρησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:18 - 11 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.