ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκρίθηκε η κατασκευή 13 κέντρων πολιτικής προστασίας ως έργο ΣΔΙΤ

16:39 - 17 Σεπ 2020 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ένα νέο έργο ΣΔΙΤ για την κατασκευή 13 κέντρων πολιτικής προστασίας, συνολικού προϋπολογισμού 131,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε την Πέμπτη, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.

Ειδικότερα στη σύσκεψη υπό την προεδρία του αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργοός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Ορέστης Καβαλάκης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», Τιμολέοντας Κατσίπος και Αθανάσιος Γιάνναρης.

Συγκεκριμένα, το έργο που εγκρίθηκε είναι: «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση 13 περιφερειακών επιχειρησιακών κέντρων πολιτικής προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.) μέσω ΣΔΙΤ».

Το συγκεκριμένο έργο καλύπτει περίοδο έως 27 ετών, εκ των οποίων 2 έτη εκτιμάται ότι αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και 25 την περίοδο λειτουργίας.

Ο ρόλος των Επιχειρησιακών Κέντρων θα είναι επικεντρωμένος στη διαχείριση του συνόλου των συμβάντων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας και τα οποία εξελίσσονται στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Θα αποτελούν στρατηγικά σημεία υποδοχής και επεξεργασίας όλων των σχετικών πληροφοριών καθώς και κέντρα λήψης αποφάσεων και συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση κάθε συμβάντος.

Επιπλέον, τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Κέντρα θα αποτελούν και κεντρικά σημεία ενημέρωσης και αλληλεπίδρασης των πολιτών με τον θεσμό και τις λειτουργίες της Πολιτικής Προστασίας, ενώ θα στεγάσουν μονίμως και διοικητικές λειτουργίες αυτής.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.