ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμερικανική αντιπροσωπεία στην Αθήνα για την προώθηση στρατηγικών επενδύσεων

12:02 - 21 Σεπ 2020 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Αμερικανική αντιπροσωπεία στην Αθήνα για την προώθηση στρατηγικών επενδύσεων
Στη χώρα μας αναμένεται αντιπροσωπεία της αμερικανικής κυβέρνησης υπό τον CEO του κρατικού χρηματοδοτικού οργανισμού, Development Finance Corporation (DFC), Adam Boehler, με στόχο την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Υπενθυμίζεται πως η DFC, όπως αποκάλυψε εκπρόσωπός της στο Reporter, «παρακολουθεί στενά τη σημαντική διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας. Τα δύο αυτά λιμάνια διαδραματίζουν στρατηγικό ρόλο στο κοινό όραμα ΗΠΑ και Ελλάδας για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ενεργειακής και περιφερειακής ασφάλειας και η Βόρεια Ελλάδα είναι έτοιμη να γίνει περιφερειακός ενεργειακός κόμβος» και ίσως στηρίξει προς αυτήν την κατεύθυνση το επενδυτικό ταμείο BlackSummit. Παράλληλα, αναμένεται να χρηματοδοτήσει την επένδυση της ONEX Shipyards στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, θα ταξιδέψει σε Ελλάδα, Κόσοβο, Σερβία και Ισραήλ από τις 20 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα για τη χώρα μας, σκοπός είναι «να προχωρήσουν στρατηγικές επενδύσεις, οι οποίες θα στηρίζουν την ποικιλία των προσφερόμενων πηγών και θα ενισχύουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής».

Η σχετική ανάρτηση στο twitter από τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ:

 

{https://twitter.com/USAmbPyatt/status/1307761617992650755}

Τελευταία τροποποίηση στις 12:05 - 21 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.