ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαβούλευση μέσω τηλεδιάσκεψης για την αναπτυξιακή μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών

17:41 - 14 Οκτ 2020 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Διαβούλευση μέσω τηλεδιάσκεψης για την αναπτυξιακή μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Μουσουρούλη, με τα μέλη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ- ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο του στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κλιματική ουδετερότητα ως το 2050, έχει ληφθεί ειδική πρόνοια για τη στήριξη και υποβοήθηση των περιοχών που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο από την ενεργειακή μετάβαση, μεταξύ άλλων με τη διασφάλιση σημαντικών πόρων και την πρόβλεψη δημιουργίας ad hoc Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.

Ειδικότερα, η τηλεδιάσκεψη έδωσε την ευκαιρία να ενημερωθούν τα μέλη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ από τον κ. K. Μουσουρούλη για τις παραμέτρους του υπό διαμόρφωση Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης που αφορούν τις περιοχές της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας και ιδίως όσον αφορά την επιχειρηματικότητα και τις πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται.

Ακολουθήσε γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής και των μελών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

Παρουσιάζοντας το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης ο κ. Κ. Μουσουρούλης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα υπάρχει μια σθεναρή πολιτική βούληση να προχωρήσουμε στην απολιγνιτοποίηση. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα, πρόσθετοι χρηματοδοτικοί πόροι και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που σήμερα βρίσκεται στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης για τη διαφοροποίηση του παραγωγικού μοντέλου»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ κ. Μ. Στασινόπουλος επεσήμανε: «Τώρα που η χώρα, αλλά και όλοι μας είμαστε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, η σημερινή συζήτηση μας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψουμε αυτές τις προκλήσεις σε ευκαιρίες.

Να δημιουργήσουμε γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ της βιομηχανίας και του κράτους. Το Σχέδιο της Δίκαιης Μετάβασης σε συνδυασμό με το Σχέδιο Ανάκαμψης θα συμβάλλει στην υλοποίηση του εθνικού στόχου για αλλαγή του αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.