ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βήμα - βήμα προχωρά η επένδυση Ριμπολόβλεφ στο Σκορπιό

08:24 - 21 Οκτ 2020 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Βήμα - βήμα προχωρά η επένδυση Ριμπολόβλεφ στο Σκορπιό
Το «πράσινο φως» έδωσε πριν λίγες μέρες η γενική διεύθυνση περιβαλλοντικής αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στη μελέτη περιβαλλοντικών όρων που κατατέθηκε για την κατασκευή και τη λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club στον Σκορπιό από τον Ρώσο πολυεκατομμυριούχο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Ουσιαστικά ένα σημαντικό βήμα έγινε με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, για την υλοποίηση της επένδυσης που θα ανέλθει στο ύψος 165 εκατ. ευρώ και αναμένεται να απασχολήσει 130 άτομα κατά τη λειτουργία της και πολλαπλάσια κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου.

Ήδη από τον Ιανουάριο του 2019 έχει εγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας το σχέδιο προεδρικού Διατάγματος της στρατηγικής επένδυσης του Ριμπολόβλεφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα σχέδια του Ρώσο μεγιστάνα στο νησί Σκορπιός θα κατασκευαστούν ένα κύριο τουριστικό συγκρότημα δυναμικότητας 84 κλινών, υποδομές ψυχαγωγίας με δυναμικότητα εξυπηρέτησης 250 επισκεπτών και υποδομές για την εξυπηρέτηση του προσωπικού. Το Κύριο Τουριστικό Συγκρότημα 9784,43 τ.μ. θα περιλαμβάνει:

- Την Προεδρική Σουίτα και πανταχόθεν ελεύθερες βίλες, με τις κεντρικές εγκαταστάσεις βοηθητικών λειτουργιών, (όλα νέα κτήρια συνολικής δόμησης 9.420,00 τ.μ)

-Τη «Ροζ Βίλα», υφιστάμενο διώροφο κτήριο με συνολική δόμηση 364,43 τ.μ., με χρήση τουριστικού καταλύματος,

- «Βίλες Κύριου Τουριστικού Συγκροτήματος», με συνολική δόμηση 1320,00 τ.μ. που αφορά την κατασκευή τεσσάρων (4) νέων πολυτελών κατοικιών με χρήση τουριστικών καταλυμάτων,

-«Πολυαθλητικό Κέντρο». Περιλαμβάνει το «Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων», ένα νέο κτήριο δόμησης 4.000 τ.μ. στο οποίο χωροθετούνται χρήσεις που εξυπηρετούν πολυλειτουργικές τουριστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες,

- «Εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουόμενων Ανατολικής Παραλίας»

-Βοηθητικά κτήρια για το προσωπικό, ελικοδρόμιο, στάβλους, , αμφιθέατρο, επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων κ.λ.π.

Γιώργος Αλεξάκης

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.