ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πράσινη» επένδυση της Volkswagen στην Αστυπάλαια- Τι περιλαμβάνει

10:30 - 03 Νοε 2020 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
«Πράσινη» επένδυση της Volkswagen στην Αστυπάλαια- Τι περιλαμβάνει
Ένα επενδυτικό σχέδιο, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ, με στόχο τη μετατροπή της Αστυπάλαιας σε «πράσινο» νησί ενεργοποιεί η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen.

Το εν λόγω σχέδιο αναμένεται να παρουσιάσουν την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, Dr. Herbert Diess.

Το συντονισμό για την υλοποίηση της επένδυσης της γερμανικής εταιρείας έχει αναλάβει ο αρμόδιος υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.

Όσον αφορά το σχέδιο, η Volkswagen θα αξιοποιήσει το ελληνικό νησί προκειμένου να δημιουργήσει ένα πεδίο δοκιμών για αυτόνομη οδήγηση σε ηλεκτρικά οχήματα. Σημειώνεται ότι η γερμανική εταιρεία επενδύει στην αυτόνομη οδήγηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και των φορτηγών και των λεωφορείων μέσω της εταιρείας ΜΑΝ.

Οι επαφές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με την ελληνική κυβέρνηση είχαν αποκαλυφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο και όπως είχε γίνει γνωστό είχαν ως αντικείμενο τη δημιουργία υποδομής τηλεματικής με τεχνολογία αιχμής προκειμένου να δημιουργηθεί ένα έξυπνο νησί που θα μπορεί να υποστηρίξει δοκιμές αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων, δηλαδή αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.

Πέραν, όμως, αυτού του ενδιαφέροντος οι Γερμανοί προγραμματίζουν την εγκατάσταση έξυπνων υποδομών φόρτισης καθώς και τη συμμετοχή τους σε επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που θα κάνουν το νησί «πράσινο» και αυτάρκες σε καθαρή ηλεκτρική ενέργειας.

Αιολικά, φωτοβολταϊκά συστήματα καθώς και μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας, συνθέτουν το παζλ των επενδύσεων που κινητοποιεί η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι αντιπροσωπείες της γερμανικής εταιρείας είχαν επισκεφθεί και τη Θάσο, ωστόσο τελικώς επελέγη η Αστυπάλαια για το εγχείρημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:50 - 03 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.