ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

RWE-ΔΕΗ: Τους επόμενους μήνες η έναρξη επενδύσεων σε ΑΠΕ

09:32 - 12 Ιαν 2021 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
RWE-ΔΕΗ: Τους επόμενους μήνες η έναρξη επενδύσεων σε ΑΠΕ
Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν οι από κοινού επενδυτικές δράσεις RWE - ΔΕΗ στον τομέα των ΑΠΕ. Έτσι, σύμφωνα όσα είπε στην ψηφιακή Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο MoU της ΔΕΗ με την RWE για κοινές επενδύσεις, τις επόμενες ημέρες η επιδιωκόμενη συμφωνία της ΔΕΗ με την RWE θα λάβει την έγκριση της ΔΕΗ.

Το μνημόνιο υπεγράφη, πέρυσι τον Μάρτιο στο Βερολίνο στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ – Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων και προβλέπει ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα εισφέρει φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος έως 1GW ενώ και από την πλευρά της η RWE θα εισφέρει και εκείνη πρότζεκτ έως 1GW. 

Όπως τόνισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στόχος της ΔΕΗ και της RWE είναι η εμβληματική αυτή επένδυση να υλοποιηθεί στον ταχύτερο δυνατό χρόνο και πρόσθεσε ότι αποτελεί μια από τις δύο μεγαλύτερες «πράσινες» επενδύσεις στη χώρα με «άρωμα» Γερμανίας. Ως δεύτερη ανέφερε την πιλοτική επένδυση της Volkswagen στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αστυπάλαια. 

Σχολιάζοντας τα της Οικονομίας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε ότι το 2020 η Ελλάδα βελτίωσε κατά 13 θέσεις την κατάταξή της σε ό,τι αφορά την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αφού ανέβηκε στην 6η από τη 19η θέση, ενώ για την απορρόφηση των κονδυλίων σχετικά με την αντιμετώπιση του Covid-19 κατατάχθηκε στην 1η και τη 2η θέση στα δύο βασικά κοινοτικά ταμεία.

Ο Υπουργός στάθηκε επίσης στην πορεία της Ελληνικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι το 2020 η ύφεση που θα παρουσιάσει η Ελλάδα δεν θα είναι μακριά από το μέσο όρο της Ε.Ε., διότι η χώρα εφάρμοσε ταχύτατα όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης. Για το 2021 εκτίμησε ότι το κλίμα στην οικονομία θα αρχίσει να αλλάζει ήδη από το β΄ τρίμηνο, ενώ το γ΄ τρίμηνο θα εμφανίσει σημαντική ανάπτυξη, χάρη και στην ταχύτατη αλλά και με μεγάλη περίσκεψη και αποτελεσματικότητα χρήση των κοινοτικών ενισχύσεων.

Τέλος, αναφερόμενος στο επενδυτικό ενδιαφέρον της Γερμανίας για την Ελλάδα, το σχολίασε ως υψηλό, δεδομένου ότι, όπως είπε, οι γερμανικές επενδύσεις είναι οι σημαντικότερες σε αξία ξένες επενδύσεις στη χώρα, ενώ τις χαρακτήρισε και ως επικερδείς για τους Γερμανούς επενδυτές, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.