ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η BC Partners ενδιαφέρεται για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Bundesliga

15:09 - 24 Φεβ 2021 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Η BC Partners ενδιαφέρεται για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Bundesliga
Άνοιγμα στο γερμανικό ποδόσφαιρο κάνει η BC Partners, με το επενδυτικό fund να έχει εκφράσει ανοιχτά το ενδιαφέρον του για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Bundesliga.

Ειδικότερα, η DFL, ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την επιχειρηματική διαχείριση του γερμανικού πρωταθλήματος, θα κάνει διαγωνισμό για να πουλήσει ένα μικρό ποσοστό της Bundesliga International, θυγατρικής της λίγκας που διαθέτει τα τηλεοπτικά δικαιώματα εκτός Γερμανίας.

Η συγκεκριμένη διαδικασία ενδέχεται να ξεκινήσει ακόμα και στα τέλη Φεβρουαρίου.

Μέχρι στιγμής, εκτός της BC Partners, έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους πολλά επενδυτικά funds, με την Advent International, την CVC, την Bain Capital, την General Atlantic και την KKR να είναι μερικές από τις ενδιαφερόμενες.

Σημειώνεται πως τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Bundesliga που πωλούνται στο εξωτερικό, πριν τον κορονοϊό, αξιολογούνταν από την Deloitte στα 240 εκατομμύρια ευρώ. Πολύ κάτω από τα 1,6 δισ. της Premier League ή τα 897 εκατομμύρια του ισπανικού πρωταθλήματος.

Οι Γερμανοί εκτιμούν πως η είσοδος ενός επενδυτικού fund θα τους βοηθούσε να ανεβάσουν την τιμή και να πουλήσουν καλύτερα στο μέλλον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.