ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΤΑΙΠΕΔ ζητά βελτιωμένες προσφορές για τη ΔΕΠΑ Υποδομών

16:10 - 02 Σεπ 2021 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), συνεδρίασε σήμερα (2/9) και αποσφράγισε τις οικονομικές προσφορές των προεπιλεγέντων επενδυτών για την από κοινού πώληση με την «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ» (ΕΛΠΕ) του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΔΕΠΑ Υποδομών ΑΕ».

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ σε συμφωνία με την ΕΛΠΕ αποφάσισε να εκκινήσει τη διαδικασία βελτιωμένων οικονομικών προσφορών.

Σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% και η ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών και λειτουργούν από κοινού ως πωλητές.

Από την πλευρά της, η διοίκηση των ΕΛΠΕ προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας πώλησης του 100% (65% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ» (ΕΛΠΕ)) του κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε., οι πωλητές ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ προχώρησαν στη διαδικασία αποσφράγισης των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών που υπεβλήθησαν από τους 2 προεπιλεχθέντες επενδυτές (EP Investment Advisors και Italgas S.p.A.).

Οι πωλητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διαδικασία υποβολής βελτιωμένων προσφορών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη διακήρυξη του διαγωνισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:07 - 02 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.