ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρατική επιδότηση 4,3 εκατ. ευρώ στον Ριμπολόβλεφ για τον Σκορπιό

17:50 - 14 Σεπ 2021 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Κρατική επιδότηση 4,3 εκατ. ευρώ στον Ριμπολόβλεφ για τον Σκορπιό
Ο Ρώσος μεγιστάνας Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ προχωρά τις επενδύσεις του στον Σκορπιό και μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, πρόσφατα έλαβε κρατική βοήθεια εκατομμυρίων ευρώ.

Τα σχέδια του Ριμπολόβλεφ για τον Σκορπιό εντάχθηκαν σε πρόγραμμα της Γραμματείας ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και έλαβαν κρατική χρηματοδότηση ύψους 4.332.346 εκατ ευρώ.

Το επενδυτικό σχέδιο που χρηματοδοτείται αφορά τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων στο νησί, που ο Ριμπολόβλεφ αγόρασε πάνω από 100 εκατ. δολάρια από την οικογένεια Ωνάση.

Το νέο ξενοδοχείο, σύμφωνα με την απόφαση υπαγωγής, θα έχει δυναμικότητα 30 δωματίων και 60 κλινών και θα κοστίσει 26.6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το 2024, όταν δηλαδή θα ολοκληρωθεί η επένδυση, το νησί θα αξιοποιείται μεν από την οικογένεια Ριμπολόβλεφ, ενώ θα μπορεί επίσης να μισθώνεται ως νησί σε όποιον ενδιαφερόμενο είτε για διακοπές είτε για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ριμπολόβλεφ αγόρασε το ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση το 2013 και στη συνέχεια σχεδίασε τη δημιουργία του πολυτελούς τουριστικού καταλύματος.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης στον Σκορπιό ανέρχεται σε 165 εκατ. ευρώ. Εκτός από το κύριο συγκρότημα και τις πολυτελείς βίλες και σουίτες, προωθείται επίσης η κατασκευή συνεδριακού κέντρου, εστιατορίου, αίθουσας προβολών, κέντρου ευεξίας και χώρου ψυχαγωγίας.

Πάντως, δεδομένης της οικονομικής εμβέλειας του κ. Ριμπολόβλεφ και της περιουσίας του που υπολογίζεται στα 5,5 δισ. ευρώ, προξενεί εντύπωση η ανάγκη ένταξης του σχεδίου στον επενδυτικό νόμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.