ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση ενός έτους στην προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων

09:04 - 30 Νοε 2021 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Παράταση ενός έτους στην προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων
Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 παρατείνεται η προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων, από 31 Δεκεμβρίου 2021 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τροπολογία επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις στρατηγικές επενδύσεις, μετατίθεται για την 1η.2.2022, από 5.11.2021 που ίσχυε μέχρι σήμερα, η έναρξη ισχύος διατάξεων που αφορούν σε υπαίθριες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, τροποποιείται η διάρκεια ισχύος του αφορολόγητου, ανεκχώρητου και ακατάσχετου, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, της ενίσχυσης που καταβάλλεται στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενών από το ΕΣΠΑ δράσεων «e-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος».

Όπως ορίζει η ίδια τροπολογία, προβλέπεται ότι δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, η ενίσχυση που καταβάλλεται στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης από το ΕΣΠΑ δράσης «Επιχορήγηση επιχειρήσεων παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών».

Παρατείνονται ακόμη έως την 31η.3.2022 (λήγουν την 31η. 12.2021):

- οι ειδικοί όροι αδειοδότησης της παραγωγής αντισηπτικών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού,

- η δυνατότητα του Δήμου Λαμιαίων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας να προβαίνει σε ενέργειες καθαριότητας και φύλαξης των εγκαταστάσεων του ν.π.δ.δ. με την επωνυμία «Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας».

Τέλος, συστήνεται, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.), Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών (Ι.Β.Ε.) και μετονομάζεται το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας (Ι.Π.Ε.) σε Ινστιτούτο Γεωενέργειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.