ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Google: Μεγάλη επένδυση σε ψηφιακές υποδομές στην Ελλάδα-Σήμερα οι ανακοινώσεις

07:54 - 29 Σεπ 2022 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Google: Μεγάλη επένδυση σε ψηφιακές υποδομές στην Ελλάδα-Σήμερα οι ανακοινώσεις
Μία νέα μεγάλη επένδυση στη χώρα μας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα (29/9) ο πολυεθνικός κολοσσός, Google, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει υποδομές cloud, νέα data centers και υψηλές ταχύτητες.

Πιο συγκεκριμένα, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται για αργότερα σήμερα, από την Πρόεδρο της Google Cloud International Adair, Fox Martin, και τη Γενική Διευθύντρια ΝΑ Ευρώπης της Google, Πέγκυς Αντωνάκου.

Χωρίς καμία αμφιβολία, οι ανακοινώσεις αυτές αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Google θα θέσει στο επίκεντρο του σχεδίου της τη δημιουργία νέων υποδομών cloud στην Ελλάδα, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις ταχύτητες που προσφέρει στους πελάτες της.

Αν και το ύψος της παραπάνω επένδυσης δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, ο άμεσος αντίκτυπος της στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να είναι τεράστιος, αφού η Ελλάδα θα μετατραπεί σε βασική ψηφιακή πύλη της Ευρώπης.

Περιφερειακή αναβάθμιση της χώρας

Η σημαντική επένδυση του πολυεθνικού κολοσσού, θα συμβάλει φυσικά και στην περιφερειακή αναβάθμιση της Ελλάδας, ενώ σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό της Microsoft για τη δημιουργία τριών data centers σε Σπάτα και Κορωπί, την επένδυση της Amazon Web Services για τη δημιουργία εγκατάστασης τοπικής ζώνης, αλλά και την επένδυση της Lancom όσον αφορά στη δημιουργία του τρίτου data center της, στο Ηράκλειο Κρήτης, θα μετατρέψουν την Ελλάδα από ουραγό, σε πρωταγωνίστρια του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας

Τέλος, ανάμεσα στο σχέδια της Google, κεντρικό ρόλο θα διαδραματίσει και η ενεργοποίηση σειράς προγραμμάτων που θα αφορούν στην ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας.

Προγράμματα εκπαίδευσης προσωπικού ή επαγγελματιών σε ψηφιακές δεξιότητες, αλλά και προγράμματα ενίσχυσης των ΜμΕ, βρίσκονται στους βασικούς στόχους του πολυεθνικού κολοσσού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.