ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Dubai: Στοχεύει στο 30% της Marfin PB και στο 20% της MIG - Επιβεβαίωση του «R»

08:59 - 31 Οκτ 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Το 30% της Marfin Popular Bank και το 20% της Marfin investment Group ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποκτήσει η Dubai Financial Group το επόμενο διάστημα επιβεβαιώνοντας πλήρως το ''R'' το οποίο πρώτο είχε αποκαλύψει τα σχέδια του Dubai.

Σε ανακοίνωση της η Dubai Financial Group ("DFG"), εταιρεία χρηματοοικονομικών συμμετοχών του Dubai Group ανακοινώνει ότι προτίθεται να αυξήσει το μερίδιό της στην Marfin Popular Bank ("MPB") μέχρι το 30%του μετοχικού κεφαλαίου και στην Marfin Investment Group ("MIG") έως και 20% εν καιρώ. Στα πλαίσια αυτά:

Η DFG αγόρασε σήμερα 19.832.865 μετοχές της MPB στην τιμή των €12 ανά μετοχή από τον ιδρυτή του Ομίλου Ανδρέα Βγενόπουλο, αυξάνοντας το ποσοστό μετοχών της στηνMPB από 17,4% σε 19,9%. Επίσης και άσχετα με την συναλλαγή αυτή, η DFG κατάρτισε συναλλαγή παραγώγων με φορέα της αγοράς με αντικείμενο 8.231.982 μετοχές της MPB διατηρώντας το οικονομικό συμφέρον στις μετοχές αυτές.

Η DFG θα υποβάλλει αίτηση στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου προκειμένου να ζητήσει έγκριση για την αύξηση του ποσοστού της στο μετοχικό κεφάλαιο της MPB, το προσεχές διάστημα και ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, έως και το ποσοστό 30%.

Η DFG θα συμφωνήσει με την MPB να αγοράσει το 6,45% του μετοχικού κεφαλαίου που διαθέτει η Τράπεζα στην MIG (53.532.184 μετοχές) στην τιμή των 7 ευρώ ανά μετοχή, προκειμένου να αυξήσει το ποσοστό της στη MIG από 9,6% σε 16,0%. Η συναλλαγή αυτή υπόκειται στην έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της MPB και θα πραγματοποιηθεί μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2008 συνεπεία απαγόρευσης πωλήσεων εξαιτίας πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου.

Η DFG προτίθεται να αυξήσει το ποσοστό της στην MIG, εν καιρώ, ανάλογα και με τις συνθήκες της αγοράς, έως και το 20% του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος θα συνεργασθεί με την Dubai Financial Group σαν Πρόεδρος της θυγατρικής της Dubai Financial Group South Eastern Europe ("DFG-SEE"), για περίοδο πέντε (5) ετών. Ο κ. Βγενόπουλος επίσης θα προτείνεται και θα ψηφίζεταιαπό την DFG, για να υπηρετεί στην κορυφαία εκτελεστική θέση τόσο στην MPB όσο και στην MIG, για διάστημα πέντε (5) ετών. Κατά την περίοδο αυτή, ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναμένεται να ηγηθεί μιας δυναμικής επέκτασης των εταιρειών αυτών στις περιοχές και τομείς που δραστηριοποιούνται καθώς και να ορίσει και να επιβλέψει τους διαδόχους του και μια διευρυμένη διοικητική ομάδα. Στα πλαίσια των ανωτέρω, η DFG επιβεβαιώνει ότι επιθυμεί να κρατήσει την MPB και την MIG, εισηγμένες εταιρείες με έδρα την Κύπρο και την Ελλάδα αντίστοιχα.


Στον FTSE ASE 20 η MIG

Η υπαγωγή της MIG στον FTSE ASE 20 αναμένεται να αυξήσει την εμπορευσιμότητα της μετοχής και παράλληλα να προσελκύσει το ενδιαφέρον των index funds.
Με βάση εκτιμήσεις αναμένεται οι νέες εισροές κεφαλαίων να αντιπροσωπεύουν 16 με 20 εκατ μετοχές.



Π Λεωτσάκος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.