ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περίεργη ηρεμία στον όμιλο της Marfin - Κάτι κυοφορείται

11:38 - 04 Σεπ 2008 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Κρίσιμες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν προσεχώς από τον όμιλο της Marfin. Με βάση πληροφορίες εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα που ως στόχο θα έχουν την αύξηση της περιουσίας των μετόχων. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά από εξαγορά , μετοχικές αλλαγές στον όμιλο, ή κινήσεις στρατηγικού χαρακτήρα.

Χρονικά τα σχέδια αυτά θα μπορούσαν να υλοποιηθούν ίσως και μέσα στον Οκτώβριο.Την τρέχουσα περίοδο υπό διαπραγμάτευση βρίσκονται μια σειρά σχεδίων τα οποία σύντομα θα μετουσιωθούν σε πράξη. Μέσα σε αυτές τις γενικότερες εξελίξεις που επίκεινται στον όμιλο της Marfin και αφορά τόσο την Marfin Popular bank όσο και την MIG θα ενταχθεί και η διευθέτηση του ανοικτού θέματος με τους μετόχους μειοψηφίας της Εγνατίας τράπεζας.

Στόχος είναι να αποκτηθεί το 100% των μετοχών μέσω νέας δημόσιας πρότασης για το εναπομείναν 4,5% με 5% περίπου και εν συνεχεία να αποσυρθεί η μετοχή από το ταμπλό του ΧΑ.

Ανατροπές στην μετοχική σύνθεση

Η βασική αιτία της υποχώρησης της μετοχής της MIG τους τελευταίους μήνες ήταν κατά βάση η κρίση ρευστότητας που αντιμετωπίζουν ορισμένα hedge funds τα οποία είχαν επενδύσει σημαντικά κεφάλαια.

Δεν είναι τυχαίο ότι πέρσι το καλοκαίρι οι ξένοι θεσμικοί πλην Dubai κατείχαν το 44% των μετοχών καιτην τρέχουσα περίοδο οι ξένοι θεσμικοί ελέγχουντο 24% άρα μειώθηκε κατά 20% στο σύνολο το ποσοστό των αλλοδαπών θεσμικών ενώ αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό των ιδιωτών επενδυτών που ελέγχουν πλέον το 50% της εταιρίας. Το Dubai ελέγχει το 17% περίπου και το IRF το 9% του μετοχικού κεφαλαίου της MIG.

Π Λεωτσάκος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.