ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αγορά για ΦΟΛΙ και ΚΑΕ

12:20 - 16 Μαρ 2007 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου των Folli Follie ήταν χαμηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις, αναφέρει η Marfin/Egnatia στο πρωινό της σχόλιο και σημειώνει πως τα μεγέθη δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, δεδομένης της ολικής ενοποίησης των ΚΑΕ από τον Μάιο του 2006. Για λόγους συγκρισιμότητας εάν ο όμιλος Folli Follie δεν ενοποιούσε τα ΚΑΕ οι πωλήσεις θα αυξάνονταν κατά 4,8% στα 71εκατ ευρώ και τα λειτουργικά κατά 2,8% στα 18,3εκατ ευρώ.

Το περιθώριο λειτουργικών κερδών δίχως τα ΚΑΕ το τέταρτο τρίμηνο μειώθηκε κατά 200 μονάδες βάσης λόγω χαμηλότερου μικτού περιθωρίου και υψηλότερων εξόδων για ανακαίνιση του δικτύου. Εάν αφαιρέσουμε τα έξοδα ανακαίνισης τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 1% τα 21εκατ. 10% χαμηλότερα από ότι περιμέναμε, τονίζει η ΑΧΕ. Σύμφωνα με την εταιρεία το χαμηλότερο μικτό περιθώριο κέρδους οφείλεται στην αύξηση των πωλήσεων χονδρικής ενώ αναμένεται τα επόμενα τρίμηνα να είναι γύρω στο 58-60%. Η Folli Follie τόνισε ότι θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή, χαμηλότερο από το μέρισμα που διένειμε το 2005 (0,24 ευρώ) και τις εκτιμήσεις (0,32 ευρώ). Στα θετικά είναι η βελτίωση του κεφαλαίου κίνησης ως ποσοστό του τζίρου του ομίλου εξαιρουμένων των ΚΑΕ στο 74% από 80%. Οι απαιτήσεις από πελάτες βελτιώθηκαν κατά 0,7% η εταιρεία αναμένει περαιτέρω βελτίωση τα επόμενα τρίμηνα. Οι στόχοι της εταιρείας για τις πωλήσεις και τα κέρδη του 2007 θα ανακοινωθούν με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει πως τα αποτελέσματα έτους ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της και σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις. Λίγο χαμηλότερα των εκτιμήσεων της Eurocorp ήταν τα αποτελέσματα, ενώ η Eurobank αναφέρει πως ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις της. Τα καθαρά κέρδη ήταν κατά περίπου 2% χαμηλότερα των εκτιμήσεων της Πειραιώς και δεν αναμένεται πως θα προχωρήσει σε αναθεωρήσεις.

Η Emporiki Bank αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν ανάλογα των εκτιμήσεών της σε επίπεδο κύκλου εργασιών και χαμηλότερα σε επίπεδο κερδοφορίας.

Σύμφωνα με την Πήγασος τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς ενώ θα χαρακτήριζε την διάρθρωση των πωλήσεων ΄΄υποσχόμενη΄΄ αφού οι κινήσεις στις αναπτυσσόμενες αγορές όπου υπάρχει και υψηλότερο πεδίο εκμεταλλεύσεις έχουν αρχίσει να φέρνουν αποτελέσματα.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των ΚΑΕ οι αναλυτές αναφέρουν τα εξής:

Η Εθνική ΑΧΕ τονίζει πως τα αποτελέσματα χρήσης ήταν περίπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της και με τις μέσες εκτιμήσεις. Ωστόσο αναφορικά με το προτεινόμενο μέρισμα (0,66 ευρώ ανά μετοχή) αναφέρει πως είναι χαμηλότερο των προβλέψεων της ΑΧΕ.

Η Marfin/Egnatia αναφέρει πως συνολικά τα αποτελέσματα είναι λίγο χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις λόγω των ελαφρώς υψηλότερων λειτουργικών εξόδων ως ποσοστό επί των πωλήσεων και του χαμηλότερου κατά 1 εκατ. ευρώ των καθαρών κερδών της Links of London. Η ΚΑΕ τόνισε ότι θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,66 ευρώ ανά μετοχή, χαμηλότερο από το μέρισμα που διένειμε το 2005 (0,80 ευρώ) και τις εκτιμήσεις (0,81 ευρώ). Οι στόχοι της εταιρείας για τις πωλήσεις και τα κέρδη του 2007 θα ανακοινωθούν με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Η Proton τονίζει πως αν αφαιρέσει τις πωλήσεις της Links τότε σε επίπεδο πωλήσεων τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα κατά 3,2% των εκτιμήσεών της, ενώ μαζί με τις πωλήσεις της Links ήταν υψηλότερες των εκτιμήσεων. Τα EBITDA ήταν κατά 12,7% χαμηλότερα των εκτιμήσεων της ΑΧΕ, ενώ τα καθαρά κέρδη ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις λόγω του χαμηλότερου φόρου. Γενικά η ΑΧΕ προσανατολίζεται σε υποβάθμιση εκτιμήσεων, ενώ θα αυξήσει τις εκτιμήσεις για τη Links. Η ουδέτερη σύσταση διατηρείται.

Η Πήγασος επισημαίνει πως τα αποτελέσματα είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς και για μια ακόμα φορά η ρευστότητα στον ισολογισμό αποτελεί το ισχυρό σημείο παρά την οριακή διαφορά στα περιθώρια κέρδους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.