ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκθεση «κόλαφος» για τη Folli Follie από τη D. B.

10:35 - 24 Απρ 2007 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Αυξάνει την τιμή στόχο η Deutsche Bank για τη μετοχή της Folli Follie και συγκεκριμένα στα 21,9 ευρώ από 20,8 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση πώλησης. Ο οίκος αναφέρει πως η μετοχή δεν είναι ελκυστική στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ τονίζει πως οι προοπτικές της εταιρείας μόνο ρόδινες δεν είναι.

Η αύξηση της τιμής στόχου αποδίδεται στην περαιτέρω βελτίωση του WACC (σταθμισμένος μέσος  κόστους κεφαλαίου) κατά 0,3% και στο 7,9% από 8,2%. Ο οίκος μείωσε τις εκτιμήσεις του για τα EBITDA κατά 5%, ενώ αύξησε την εκτίμηση για τα καθαρά κέρδη κατά 3%. Τέλος η πρόβλεψη για το μέρισμα μειώθηκε κατά 60%. Σημειώνεται πως όλες οι παραπάνω αλλαγές αφορούν την περίοδο 2007-2009.

Οπως επισημαίνει η επίδραση στα λογιστικά μεγέθη είναι σημαντική, αλλά η ουσία είναι μικρή. Η αύξηση των κερδών προέρχεται από την ενοποίηση των ΚΑΕ και έτσι η αύξηση του κέρδους είναι καθαρά λογιστικής φύσεως.

Η απόδοση από τις βασικές δραστηριότητες δεν κρίνεται ικανοποιητική από τον οίκο και χαρακτηρίζει απαιτητική την αποτίμηση για μία εταιρεία χωρίς ανάπτυξη και χωρίς προοπτικές ελεύθερων ταμειακών ροών, όπως αναφέρει. Στο μοντέλο προεξόφλησης ταμειακών ροών που χρησιμοποιεί διαπραγματεύεται 15 φορές τα κέρδη του 2007 και με δείκτη EV/EBITDA 11,5 φορές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.