ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli-Follie: Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου για διεκδικήσεις από μετόχους–επενδυτές

08:00 - 23 Οκτ 2018 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Folli-Follie: Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου για διεκδικήσεις από μετόχους–επενδυτές
Με ταχύτατους ρυθμούς τρέχουν πλέον οι διαδικασίες στην υπόθεση του σκανδάλου της Folli Follie, καθώς φαίνεται πως έχουν «λυθεί» τα χέρια των αρχών, έχουν πέσει οι όποιες… νομικές, ηθικές ή άλλες αναστολές και πλέον το λόγο έχουν τα δικαστήρια και η (δίκαιη) οργή όσων ζημιώθηκαν.

Πλέον έπεσε και το… άβατο της προστασίας από τους πιστωτές, κάτι που ανοίγει το δρόμο για διεκδικήσεις παντός είδους από μετόχους, επενδυτές, πιστωτές, προμηθευτές και τους πάντες.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το αμέσως προσεχές διάστημα να έχουμε και επιπλέον… εξελίξεις, που θα αγγίζουν τα ανώτερα κλιμάκια, ήτοι την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Τα όσα ανακάλυψε η παγκοσμίου κύρους Alvarez & Marsal στην Ασία, που ήταν δεκάδες φορές εφιαλτικότερα ακόμη και για τον πλέον αρνητικά διακείμενο με την περίπτωση της Folli Follie, πλέον έχουν «λύσει» τα χέρια των αρχών, διευκολύνοντας το έργο τους, σε πολλά επίπεδα.

Το μέγεθος της απάτης στην Ασία είναι τέτοιο που πλέον δεν αφήνει κανένα ηθικό, νομικό, επενδυτικό ή επιχειρηματικό περιθώριο στη διοίκηση της Folli Follie για να συνεχίσει να ζητά προστασία, καθυστέρηση και περισσότερο χρόνο. Επίσης, δεν αφήνει κανένα άλλοθι για άγνοια σε εγχώριους φορείς ευθύνης, είτε εποπτικές και χρηματιστηριακές αρχές, είτε δικαστήρια, είτε άλλες επιτροπές.

Πλέον, με τις δύο αποφάσεις που έγιναν γνωστές, η εταιρεία δεν έχει καμιά νομική προστασία από τους πιστωτές, οπότε ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου για διεκδικήσεις. Αυτές οι αποφάσεις φαίνεται πως οδηγούν τα πράγματα έως…. εσχάτου, κάτι που έχει προκαλέσει νευρικό κλονισμό σε δικηγορικά γραφεία, χρηματιστηριακές, τράπεζες αλλά και άλλους λομπίστες…

Ο μακρύς δρόμος διεκδικήσεων, αγωγών και αποζημιώσεων έχει ήδη ξεκινήσει, μόνο που ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για την εταιρεία, τους μεγαλομετόχους και όσους είχαν την ευθύνη της.

Οι εξελίξεις «τρέχουν» πλέον, ενώ εκτός από τις αποφάσεις για άρση της προστασίας και την αποζημίωση επενδυτών, χθες η ΕΛΤΕ (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου) κατέθεσε το πόρισμα, εξέλιξη που αναμένεται να επιταχύνει πλέον τις νομικές διαδικασίες.

Πλέον οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, εφόσον δεν υπάρχει και η προστασία από τους πιστωτές – διεκδικητές, κάτι που πιθανότατα θα ανατροφοδοτήσει την ταχύτητα των ενεργειών όσων θεωρούν ότι έχουν ζημιωθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:42 - 23 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.